Szeged és környéke

2015.07.28. 22:53

Hatból három városi cég maradt Szegeden

Szeged - Egyesült hat városi cég a korábbi közgyűlési döntésnek megfelelően. A városi tévé beolvadt az IH-ba, a városkép a piacigazgatóságba és a SZINT az IKV-ba.

Dombai Tünde

Tavaly novemberben, amikor az önkormányzati választás után [namelink name="Botka László"] polgármester leváltotta a jobboldalhoz kötődő városi cégvezetők döntő többségét, nem mindegyik céghez kért fel új vezetőt. Hogy spóroljon a város, hat céghez eleve csak négy ügyvezetőt szavazott meg a közgyűlés, egyéves mandátummal. Így kapta meg az IH-t és a városi tévét együtt [namelink name="Jávorszky Iván"], illetve a piacigazgatóságot és a városképet [namelink name="Németh István"].

Az IKV-t november 25. óta Kardos Kálmán, a SZINT Intézménytakarító Kft.-t Hegedűs János vezeti. Az IH, a piac és az IKV vezetője egyben azt a feladatot is kapta, hogy fél év alatt egyesítse cégét a többivel.

Az összeolvadás megtörtént. Július 1-je óta az IH-t üzemeltető cég új neve Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Kft. Ennek lett szerves egysége a városi tévé [namelink name="Kozó Attila"] eddigi stúdióvezető irányításával. Idetartozik változatlanul a Belvárosi mozi, a D2, a Partfürdő és az IH, illetve a teljesen önállóan működő Senior Center és a régi zsinagóga. Jávorszky Iván ügyvezető elmondta, racionalizálták a feladatokat (például a posta- és telefonkezelést, takarítást), ez nem járt leépítéssel. A pénzügyek összevonása miatt egy embertől váltak meg. Az IH és a tévé két felügyelő bizottsága helyett csak egy maradt.

Szintén július 1-jétől a városkép beköltözött az Arany János utcai irodájából a Mars térre. Az összeolvadt cég neve: Szegedi Városkép és Piac Kft. Németh István ügyvezető úgy fogalmazott: összenőtt, ami összetartozott, hiszen 2001 előtt is ilyen felállásban működött a két terület. A létszám a változás nyomán most nem apadt. Korábban a marketinget racionalizálták, ügynökséggel dolgoztatnak.

A cégeknek dolgozó 3 ügyvéd helyett jelenleg egy jogi képviselőnek van megbízása, kedvezőbb áron. A korábbi külsős cég helyett maguk könyvelnek. A felügyelő bizottságokból is csak egy maradt.

Az IKV Zrt. is bővült júliustól, beleolvadt a SZINT. Ennek az új üzletágnak IKV-SZINT Üzletág lett a neve, vezetője pedig az eddigi igazgató, Hegedűs János. A szakembernek eddig járt prémium, új beosztásában nem kap.

A tervezett egyesülést megelőzte egy olyan összeolvadás is, ami nem volt előre látható. Megírtuk: április közepén az állami energetikai hivatal döntése értelmében az IKV-nak kellett átvenni a hőszolgáltató feladatait. Ebből is üzletág lett IKV-TÁVHŐ Üzletág néven, vezetője pedig [namelink name="Medgyes Tamás"].

[namelink name="Kardos Kálmán"] vezérigazgatótól megtudtuk: jelenleg az IKV-nál 708-an dolgoznak. A munkavállalók változatlan munkakörben és munkabérrel, az eddigi közvetlen vezetőjük irányításával végzik megszokott munkájukat. A munkaviszonyuk jogfolytonos. Az összevonás létszámcsökkentéssel nem járt. Az IKV Zrt. létszáma a mindenkori piaci igényekhez alkalmazkodik. A korábbi ügyvédi költségeket lefaragták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!