Szeged és környéke

2015.10.12. 21:25

Jogakadémia nyílt Szegeden

Szeged - Szakértők, végrehajtók, áldozatsegítők, pártfogó felügyelők, jogi segítségnyújtók, felszámolók, mediátorok képzésével foglalkozó szervezet létesült: Trócsányi László igazságügyi miniszter nyitotta meg hétfőn az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiáját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Munkatársunktól

– Az akadémia egy folyamat eredménye, ami 2014-ben kezdődött. Fontos, hogy a kormánynak legyen igazságügyi politikája, ennek része az akadémia – mondta a miniszter.


Az igazságszolgáltatás működéséhez nélkülözhetetlen szereplők képzését végző szervezet 2016-ban 181 millió forint állami támogatásban részesül. Trócsányi elmondta, azért választották Szegedet, mert a kormány fontosnak tartotta, hogy bizonyos szervezeti egységek vidéken jelenjenek meg. Együttműködnek más városokkal is, nemcsak Szegeden tarják a képzéseket. A miniszter úgy fogalmazott, a jogakadémia szellemi agya lesz Szegeden. Az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiájának vezetésével [namelink name="Szabó Imre"]  tanszékvezető egyetemi tanárt bízták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!