Szeged és környéke

2016.04.05. 09:50

Mától élesben működnek az új szuper traffipaxok

Csongrád megye - Ma 8 órától már élesben, üzemszerűen működnek a fix traffipaxként emlegetett közúti intelligens kamerák.

Antal Sándor

Az ország 134 pontján 365 ilyen készüléket szereltek fel az út fölé. Megyénkben hat helyen figyelik a forgalmat: Kisteleken, Hódmezővásárhelyen a Szántó Kovács János utcán, Szegeden a Dorozsmai úton,  a Szőregi úton, a Kálvária sugárúton; Szeged és Algyő között a 47-es úton.


A kamerák a sebességmérés mellett forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. Észleli a rendszer, ha az autós átlépi a záróvonalat, átmegy a piroson, tilosba hajt, vagy a forgalommal szemben halad. Képes a fix kamera a biztonsági öv használatának ellenőrzésére, és észreveszi a vezetés közbeni telefonálást is.

 

A felvételek alapján utólag kiderül, hogy a jármű érvényes műszaki vizsgával és biztosítással rendelkezik-e. A forgalomtorlódást és a veszélyes árut szállító járműveket is észlelik az intelligens kamerák. Leolvassák az első és a hátsó rendszámot, a lézerszkenner egy 3D-s modellt készít az autóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!