Szeged és környéke

2016.04.07. 08:30

Vége a sztrájknak a Cserepes soron

Beszüntették a határozatlan idejű sztrájkot a magasabb bérleti díjakról szóló sikertelen tárgyalás ellenére a Cserepes sori piac kereskedői. Mától újra minden árus kinyit.

Munkatársunktól

Ma reggel hat órától ismét kinyit az összes kereskedő a Cserepes sori piacon – döntötték el tegnap reggel az árusok. Bár továbbra sem tudott a piacvezetés megegyezni a bérlőkkel az április 1-jétől bevezetett magasabb pavilonbérleti díjról és helypénzről, a vevők érdekében felfüggesztik a hat napja tartó sztrájkot.


– Az elmúlt hat napban százezer forintot biztos árultam volna – mondta [namelink name="Váczi Tibor"], aki a kereskedői elégedetlenségi mozgalom egyik vezéralakja volt. Azt azonban kijelentette, hogy az asztalokra való kipakolásért a helypénzt továbbra is csak a régi árakon hajlandók fizetni.


Vállalják az esetleges retorziót is, amire a piacvezetés még hétfőn figyelmeztette őket. Eszerint aki nem az új díjszabásnak megfelelően fizet kipakolási díjat, azt felszólítják, hogy azonnal fejezze be az árusítást. Ha valaki erre nem hajlandó, az ellen birtokháborítás miatt eljárást kezdeményeznek.


Tegnap reggel a Cserepes soron a kínai árusok már kinyitottak. A legforgalmasabbnak tartott piros pavilonos soron azonban csak [namelink name="Börcsök Zsuzsanna"] táska- és fehérnemű-pavilonja várta a vásárlókat. – Én voltam az egyedüli kereskedő a piacon, aki az előző vezetéssel szerződést kötött a helypénzről is. Ez a szerződés március 31-éig volt érvényben, így még az alacsonyabb árakon fizetem ki egész áprilisra a pavilon- és asztaldíjat is – mondta a nő. Úgy véli, ha legalább annyit sikerült már elérni, hogy még egy hónapig olcsóbban tud árulni, buta lett volna nem kihasználni azt. Szombaton és vasárnap ő se nyitott ki. Számításai szerint nettó 30 ezer forint volt a kiesése a két nap alatt.


– Kedden egész sok volt a vásárló, de csalódottak voltak, hogy alig volt nyitva valaki – magyarázta Zsuzsa.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!