Szeged és környéke

2016.06.16. 09:50

Pár nap alatt vitte el a rák a Got Talent szegedi versenyzőjét

Néhány nap alatt végzett a leukémia a Hungary's Got Talentből megismert Kovács Attilával. A 18 éves szegedi fiatalember két nappal a történelemérettségije után rosszul lett, három nappal később pedig meghalt a klinikán. Ma lesz a temetése.

Timár Kriszta

Kovi MC-ként jelentkezett tavaly a Hungary’s Got Talent tehetségkutató műsorba a szegedi [namelink name="Kovács Attila"]. Sokan emlékezhetnek még rá: a zsűri viszonylag gyorsan kiikszelte produkcióját, amelyben mulatós slágereket adott elő, a közönség azonban nagyon jól szórakozott a fiún, aki mosolyogva, igazi showmanként szórakoztatta a hallgatóságot. A 18 éves fiatalember egy héttel ezelőtt meghalt: alig több mint három nap alatt végzett vele a hihetetlen agresszivitással támadó leukémia.

 

Az RTL Klub is számított rá


Attila halálával kapcsolatosan az RTL Klub közleményt adott ki. Mint írták, az RTL Magyarország sem szerette volna elengedni a tehetséges fiatal kezét, akit az iskola befejeztével gyakornokként vártak vissza a csatornához. „A tizennyolc esztendős Attila halála felfoghatatlan tragédia mindenki számára. Az RTL Magyarország ezúton szeretné kifejezni részvétét és együttérzését családjának és minden őt gyászoló hozzátartozójának."


– A halála előtti pénteken emelt szintű szóbeli érettségi vizsgát tett történelemből, majd szaladt Pestre a szerelméhez – mesélt az utolsó napokról lapunknak [namelink name="Szabó Edit"], Attila édesanyja. – Szombaton hazajött, akkor sem volt még semmi jele, hogy baj lenne. Hétfőn viszont iszonyatos fejfájása lett. Délután belázasodott, a manduláját fájlalta, de még mindig semmi komolyra nem gondoltunk. Kedden már alig bírt felkelni, este pedig hányt. A színe rózsaszín volt, és a mellkasán is pici bevérzések voltak. Ekkor vittem el az ügyeletre, onnan pedig a sürgősségire. A vérvizsgálatból kiderült, hogy nagyon magas volt a fehérvérsejtszám, a thrombocytaszáma pedig alacsony.

Az édesanya hajnali 3 órakor hagyta ott fiát, aki akkor már nem volt lázas.

– Nem panaszkodott, a szerelmének viszont megírta, hogy úgy érzi, nem fog meggyógyulni. Ha tudom, nem mentem volna haza.


Másnap az édesanya elvitte kislányát a bölcsődébe, amikor pedig félúton volt Attilához, jött a telefon: nagy a baj. A fiú véreset hányt, és az erőlködéstől több helyen agyvérzése lett.

 

 Attilára emlékeznek a Szegedi Piarista Gimnáziumban.

Attilára emlékeznek a Szegedi Piarista Gimnáziumban.

– Mikor odaértem, akkor vitték CT-re, amely azt igazolta, hogy szinte az egész agyállományát érintette az agyvérzés. Ekkor tudtam meg a végzetes kór nevét: akut myeloid leukémia. Irtózatos gyorsasággal szaporodtak a hibás fehérvérsejtek, vérzékennyé vált, ezért volt az agyvérzése. Gyakorlatilag befele vérzett, mindene. Azt mondták az orvosok, olyan gyorsan alakult ki, hogy ha akár egy héttel korábban lett volna vérvétele, az valószínűleg nem mutatott volna ki semmit.


Attila a piarista gimnázium elvégzése után jogásznak készült, érettségi bankettje helyett azonban a család a mai temetésére készül. Múlt hét csütörtök hajnalban halt meg, két perccel azután, hogy családja lejátszotta neki a Hungary’s Got Talentes felvételt. Az utolsó zsűritag úgy köszönt el tőle: viszontlátásra, királyom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!