Szeged és környéke

2016.09.04. 12:51

Háromszáz önkormányzati dolgozó már csatlakozott

A szakszervezet várja még a polgármesteri hivatalok jelentkezését a szeptember 14-i, szerdai egész napos munkabeszüntetésre.

Munkatársunktól

– Eddig a megyéből több településről összesen 300 önkormányzati dolgozó jelentkezett – mondta Farkas Andrea. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) megyei titkára megjegyezte, Szegedről sztrájkolnak majd a legtöbben, a júniusi kétórás figyelmeztető megmozdulásnál is többen. 227 hivatalnok, az apparátus 68,5 százaléka vesz részt. Szentesről a dolgozók 72 százaléka, vagyis 49 munkatárs jelentkezett.


Megírtuk: a polgármesteri hivatalok követelése 30 százalékos bérrendezés, mert a bértáblájuk nyolc éve változatlan. A júliusi és a januári kormánytisztviselői béremelésből is kimaradnak. Minden polgármesteri hivatal sztrájkolhat, ahol a dolgozók több mint fele egyetért a kezdeményezéssel, és van legalább egy szakszervezeti tag. Utóbbi feltétel gyorsan teljesíthető úgy, hogy valaki belép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!