Szeged és környéke

2016.09.20. 19:46

Négy év börtönt kapott első fokon a baksi bicskás nő

Emberölés kísérlete miatt nem jogerősen négy év börtönnel sújtotta a bíróság a baksi Ő. Róbertné Katalint. Gyerekkori pajtásának akarta elvágni tavaly nyáron a nyakát, mert a férfi aznap megverte. H. László is börtönbe került.

K. G. G.

– A mértéktelen alkoholfogyasztás négy és másfél év börtönt jelentett. Ez az egyik tanulsága ennek a történetnek – mondta Joó Attila büntetőbíró a baksi bicskás támadásként elhíresült ügyről tegnap a Szegedi Törvényszéken.

Ahogy megírtuk (2015. augusztus 18.: Ölni akart a bicskás asszony), Ő. Róbertné Katalin és H. László augusztus 16-án kora reggel óta ittak a baksi kocsmákban, majd részegen összeszólalkoztak a főutcán egy élelmiszerbolt előtt, és trágár szavakkal szidalmazni kezdték egymást. A nő leköpte a férfit, aki erre többször fejbe vágta az asszonyt. A nő hazament, magához vett egy bicskát, majd Baks központjában az egyik padon fekvő Laci mögé lépett, karjával hátulról átkarolta a nyakát, a kést hozzászorította az ütőeréhez, és a fülébe súgta, hogy „itt döglesz meg". Dulakodás közben a férfi a nyakán és a kezén sérült meg.

A nő ügyvédje hiába próbálta bizonygatni, hogy ez nem emberölési kísérlet volt, és védence mindössze rá akart ijeszteni Lászlóra. A bíróság szerint a férfi ujjain igen mély sebek voltak, így csak kitartó védekezése mentette meg a haláltól. Ő. Róbertnét ezért emberölés kísérletében mondták ki bűnösnek. Négy év börtönt kapott, ahonnan büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.


H. László pedig erősen bánja már, hogy feljelentés tett az ügyben. Kiderült, hogy Katalin bántalmazását két felfüggesztett börtönbüntetés és próbára bocsátás alatt követte el. A felfüggesztett börtönt így a bíróság megszüntette, a férfit halmazati büntetésül, mint különös visszaesőt, másfél év börtönbüntetéssel sújtotta.

A tárgyalás előtt H. László azt mondta lapunknak, hogy régi pajtása Katalinnak, és nem szeretné, ha súlyos büntetést kapna. A tárgyalóteremben és a folyosón azonban keményen odamondogattak egymásnak, így a bíróság az elsőfokú ítélet kimondása mellett fenntartotta a nő házi őrizetét is. Nem akarják, hogy megismétlődjön a fellebbezések miatt másodfokra került ügy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!