Szeged és környéke

2016.12.07. 15:30

A villanyóra mellől kerültek elő Ágnes számlái

Az asszony és szomszédjai tartanak tőle, hogy nincsenek biztonságban a számláik, egyáltalán nem kapják meg azokat, vagy lekésik a befizetési határidőket.

Dombai Tünde

– Három éve lakom a Madách utcai társasház három udvari lakásának egyikében. Azóta többször helyettesítették a postásunkat, és sorozatban előfordul, hogy nem az ajtóm melletti postaládában, hanem a kapualjban lévő villanyóraszekrényben találunk leveleket – panaszkodott a belvárosban élő Peterdy Ágnes. Az asszony és szomszédjai tartanak tőle, hogy nincsenek biztonságban a számláik, egyáltalán nem kapják meg azokat, vagy lekésik a befizetési határidőket. Úgy látja, nem egyedi a házuk, mert sok belvárosi épületben szintén vannak udvari lakások, vagyis megtalálnák őket a kézbesítők, ha keresnék. Legutóbb kiírtak egy plakátot a többi lakó postaládája mellé, hogy az ő lakásaik merre vannak. Ennek ellenére újabb és újabb levelek kerülnek elő a villanyóráktól.


A Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint a Madách utca környékén helyismerettel rendelkező kézbesítők teljesítenek szolgálatot, akik az egyes címek specialitásait is ismerik. Előfordul, hogy számlákat vagy egyéb leveleket a szolgáltató vagy az önkormányzat saját kézbesítőhálózatán keresztül kézbesíti, akik a levélszekrények között nem találják a földszinten lakók nevét, és ezért tehetik a villanyórákhoz ezeket a leveleket. Idézik a postatörvényt, amely szerint sima levél kizárólag levélszekrényen vagy postán keresztül kézbesíthető. Könnyen megközelíthető és biztonságos postaládáról az ingatlantulajdonos vagy a címzett köteles gondoskodni. Ha többen laknak egy házban, az épületen kívül vagy az épületen belül, a bejárathoz közel, egy helyen kell elhelyezni a levélszekrényeket.


A nagypostán kapott tájékoztatás szerint érdemes náluk jelezni nekik minden olyan esetet, amikor postai küldemény nem a levélszekrénybe érkezik. Legcélszerűbbnek tehát az látszik, ha az udvari lakók – a saját érdekükben – a lakótársak postaládái mellé költöztetik át a sajátjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!