Szeged és környéke

2017.05.16. 15:36

Göncz Árpádról nevezik el a sétányt a bölcsészkar és a TIK között

Tudta, hogy a volt köztársasági elnök, A gyűrűk ura fordítója alapította a bölcsészkaron az angol fordító- és tolmácsképzést?

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2016. május 30-án megtartott ülésén a 130/2016. számú határozatával támogatta, hogy a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt Göncz Árpádról, az 1956-os forradalmárról, politikusról, köztársasági elnökről, íróról és műfordítóról, a szegedi Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékén a fordító- és tolmácsképzés alapító tanáráról nevezzék el.

A Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatását 2017. május 26-án, pénteken, 13 órai kezdettel tartják a fent megnevezett helyszínen - olvasható a bölcsészkar facebook oldalán.

Dr. Szajbély Mihály professzor, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja köszöntőt,  dr. Szabó Gábor professzor, akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora ünnepi beszédet mond majd a rendezvényen. Dr. Szőnyi György Endre, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora felidézi Göncz Árpád szegedi tevékenységéről szóló személyes emlékeit.

Közreműködik a SZTE Zeneművészeti Karának Szegedi Harsonaegyüttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!