Szeged és környéke

2019.03.23. 15:20

Mindenki zsonglőr akart lenni, duplázni kellett az ingyenes foglalkozást az Agórában - fotók

A résztvevők az egy órás foglalkozáson kendővel, virágbottal, tányérral és diabolóval is játszhattak. A zsonglőrködés nem csak játék, komoly fejlesztés is a gyerekeknek.

Timár Kriszta

Hamar választ kaptak a szervezők, lenne-e igény zsonglőrfoglalkozásokra az Agórában, a szombatra meghirdetett ingyenes foglalkozást ugyanis egyből meg kellett duplázni, és még így is kétszer annyian voltak mindkettőn, mint amennyire eredetileg számítottak. A résztvevők az egy órás foglalkozáson kendővel, virágbottal, tányérral és diabolóval is játszhattak, néhány percnyi gyakorlással pedig máris sikerélményük lehetett: látványos gyakorlatokat tudtak végrehajtani.

Mindenki zsonglőr akart lenni az Agórában - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


Ami a gyerekeknek cirkuszi produkciók elsajátítását célzó játéknak tűnt, az igazából komoly fejlesztés volt. Mivel a két agyfélteke összehangolt működése kell ahhoz, hogy akár csak két, levegőbe dobott kendőt ellentétes kapjunk el, ez a tanulási készségeket és a koncentrációt is fejleszti.

 

Hasonló, okosító mozgásforma az iskolás korosztály számára már nem létezik, többen éppen ezért választják ezt: szórakoztató és felnőtteknek sem ciki. Mindemellett tökéletes kikapcsolódást is nyújt, hiszen a feladatokat csak nagy odafigyeléssel lehet végrehajtani, így közben esély sincs a napi gondokon rágódni.

Aktív gyerekek szüleinek pedig jó hír: bármilyen hihetetlen, de 40 percnyi tányérpörgetés és leginkább a régi jojóra emlékeztető játék mozgásban tartása után már kezdtek elhangzani az első bűvös mondatok: „elfáradtam".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!