Szeged és környéke

2019.04.06. 09:17

Takarítják a várost, útlezárások várhatók többfelé: mutatjuk, merre ne menjen!

A hétvégén ismét közös várostakarítást szervez a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Közlekedési Társaság. Szombaton és vasárnap útlezárásokra lehet számítani a belvárosban.

H. E.

 A tavalyi évhez hasonlóan a két szegedi önkormányzati cég, a környezetgazdálkodás és az SZKT idén is várostakarítási munkát szervez a belvárosban. A közös takarítást a hétvégén több ütemben végzik. Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a takarítási helyszínek nem változtak, ugyanazok, mint ősszel. – A két nap alatt a kijelölt utcákban a forgalmi sávok mellett a parkolókat, az útpadkákat, valamint a csapadékelvezetést biztosító keresztrácsokat is megtisztítjuk. Kollégáink a kézi erő mellett seprűs takarító gépjárművekkel is takarítják az utcákat – részletezte Makrai László. A munkálatok miatt szombaton a Bocskai, a Török és a Jósika utcán számíthatunk időszakos útlezárásokra reggel 8 és délután 4 óra között. Vasárnap a Takaréktár, a Fekete sas és a Gogol utcát tisztítják. Az útlezárások mellett mindkét nap forgalomelterelések és parkolási tilalmak is várhatók. 


– A takarítást végző munkatársaink az útpályán dolgoznak, ezért kérjük a gépjárművel közlekedők türelmét és fokozott figyelmét, valamint alkalmanként segítségét is, hogy rendben és terv szerint fejezhessük be ezt a közcélú, városszépítő akciót – fordult a lakossághoz kérésével a környezetgazdálkodási társaság ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!