Szeged és környéke

2019.04.12. 20:14

A köztársasági elnök felesége az oltások fontosságáról beszélt Szegeden

Szem előtt kell tartani, hogy például az, hogy már nem népbetegség a tbc, és a feketehimlő sem szed áldozatokat, az oltásoknak köszönhető, mondta Hercegh Anita. <br>

Huszonötödik alkalommal rendezték meg az Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyamot, amelynek idén Szeged adott otthont. Az orvosok előadásokat hallgathattak meg az aktuális problémákról, illetve olyan témákról, mint például a visszatérő klasszikus fertőző betegségek, a biológiai terápia vagy éppen az állatvilágból elkapható betegségek.

 

A köztársasági elnök felesége az oltások fontosságáról beszélt Szegeden - GALÉRIA. Fotó: Török János

A csütörtöktől szombatig tartó programon pénteken részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is. Beszédét Márai Sándor Füveskönyvéből vett idézettel kezdte, miszerint nem az orvos hozza a betegségeket, hanem a betegségek az orvosokat. Kiemelte: a mai világban is vannak tévhitek, amelyek a tájékozatlanságnak és a félelemnek köszönhetők. Azt azonban szem előtt kell tartani, hogy például az, hogy már nem népbetegség a tbc, és a feketehimlő sem szed áldozatokat, az oltásoknak köszönhető.

 

– Négy gyermekem van, és áldásnak tartom, hogy felnevelésükben segítségemre volt a modern orvostudomány. Én kiállok a védőoltások fontossága mellett

– jelentette ki Herczegh Anita. A köztársasági elnök felesége emlékeztetett: az, hogy Kárpátalján, Erdélyben és Felvidéken kanyarójárvány törhetett ki, vagy hogy New Yorkban egészségügyi szükséghelyzetet kellett hirdetni, mind az oltásellenesség miatt fordulhatott elő. A tanfolyam résztvevőinek pedig azt mondta: ők az ország egészségének megőrzését szolgálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!