Szeged és környéke

2013.03.27. 10:30

Általános iskolai beíratás

Csongrád megye - A 2013/2014. tanévre április 8-án és 9-én, 8-tól 18 óráig lehet beíratni a leendő első osztályosokat.

Munkatársunktól

A beíratáshoz szükséges a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímkártya, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példánya, valamint a szülő saját személyazonosító igazolványa.

A nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott kötelező felvételt biztosító általános iskola körzetének meghatározása és közzététele idén a kormányhivatal feladata. A körzeteket a jogszabályban előírt módon a hivatal február végéig meghatározta, és tájékoztatta erről a települési önkormányzatokat, az általános iskolákat, a tankerületeket és a járási hivatalokat. A szülőt a szabad intézményválasztás joga továbbra is megilleti. Ennek értelmében szabadon megválaszthatja azt a nevelési-oktatási intézményt, amely gyermeke adottságainak, képességeinek, érdeklődésének megfelel. Ugyanakkor a köznevelési törvény alapján az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles tanulót, akinek lakóhelye – ennek hiányában tartózkodási helye – a körzetében van. A felvételi körzetekkel és az általános iskolai beiratkozással kapcsolatos tájékoztató a Csongrád Megyei Kormányhivatal honlapján, a Tájékoztatók menüpontban található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!