Szeged és környéke

2019.04.10. 15:16

Csökkentették a szerb drogcsempész büntetését

Hétről hat évre csökkentette a Szegedi Ítélőtábla annak a szerb férfinak az ítéletét, akinek a kocsijában több mint 13 kiló kábítószert találtak Ásotthalomnál.

S. Z.

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla szerdán annak a szerb férfinak az elsőfokú ítéletét, akit kábítószer birtoklása miatt korábban hét év börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék. A táblabíróság jogerős ítélete szerint a férfinak egy évvel kevesebbet kell börtönben töltenie.


A férfi még tavaly január 19-én jelentkezett belépésre autójával Szerbiából Magyarországra az ásotthalmi határállomáson. A kocsiban ült a barátnője és egy ismerőse is. A határon mindannyian azt állították, hogy nincs náluk elvámolnivaló, ennek ellenére átnézték a járművet és a csomagokat is.


Az autó első ülései alatt kialakított dupla falú üregekből, valamint a csomagtér fenéklemezén létrehozott rejtekhelyről összesen 27 csomag került elő, amelyekben több mint 13 kiló marihuána volt. A bíróság szerint a férfi tudott arról, hogy kocsijában kábítószert tartalmazó csomagok vannak elrejtve, ezért különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt ítélték el.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!