Szeged és környéke

2010.06.20. 21:47

Csongrádnál apad, Szegednél tetőzik

Csongrád megye - Csongrádnál, bár nagyon lassan, de apadni kezdett a Tisza a 867 centiméteres hétvégi tetőzés után.

Munkatársunktól

Mindszentnél 879 centivel szintén tetőzött a folyó a hétvégén, és ezt a szintet tartja is pár napig. Szegednél 804 centiméter körüli értékkel érte el a legmagasabb vízszintjét tegnap, néhány centis ingadozás még lehetséges a napokban – az Atikövizig ügyelete szerint. A hét közepén látják majd a szakemberek pontosabban, hogy apadás indul az alsó folyószakaszon, vagy a nagy esőzések nyomán – a Körösök és a Maros vízgyűjtőin – megfordul a folyamat, és ismét árad a Tisza. A magas vízállás ellenére nem történt komolyabb beavatkozást igénylő árvízi esemény, de a töltéseken megjelentek az átázások, csurgások, buzgárok. A gátak 24 órás figyelését és a védekezést 506-an végzik.

Magányos napernyők az újszegedi Partfürdőn. Fotó: Schmidt Andrea

Magányos napernyők az újszegedi Partfürdőn.
Fotó: Schmidt Andrea

Ismét nőtt az esőzések miatt a belvízzel elöntött területek nagysága: 39 ezer 500 hektár áll víz alatt a megyében. A belvízi kárelhárításban 166-an dolgoznak. Első fokot tart még az önkormányzatok közül Balástya, Bordány, Domaszék és Kübekháza, másodfokú készültség érvényes Csanádpalotán, Makón és Röszkén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!