Szeged és környéke

2007.11.02. 19:16

Don Quijote a szegedi Bertalan hídon

Szeged - Sokan azt hihették a napokban, hogy a magányos Don Quijotét látták végigügetni a szegedi Bertalan hídon. Tévedtek, az argentin Eduardo Discoli volt: az ötvenes éveiben járó férfi 2001 óta a pampák helyett a világ útjait rója. Guinness-rekordot akar dönteni.

R. Tóth Gábor

Hat éve még ügyvédként dolgozott hazájában, ekkor azonban úgy határozott: nekivág a világnak három hűséges lovával. Így tehát Szegedre sem öltönyben, diplomatatáskával, frissen borotválva érkezett, hanem csapzottan, kétes tisztaságú nemzeti zászlóval nyakában. Minden holmija elfér paripái hátán, még bográcsot is cipelnek magukkal.

Magányos argentin lovas Szeged belvárosában. Fotó: Karnok Csaba
Nem véletlen a hasonlat Cervantes kétbalkezes hősével: maga is szinte megvalósíthatatlan célt tűzött ki maga elé. A XVI. században a spanyolok által meghonosított Criollo fajtájú lovaival szeretne eljutni azok eredeti származási helyére, Észak-Afrikába. – Számomra ez egy valóra vált álom. Számos olyan kalandot élhetek át, ami csak egyszer adódik egy ember életében, ezért nem fogom feladni – nyilatkozott egy amerikai lapnak még indulásakor.

Ember- és fenékpróbáló feladat ez: eddig már 29 országban járt, mire útja végére ér, 28 ezer kilométer lesz a háta mögött. Még négy évet kell lóháton töltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!