Szeged és környéke

2019.06.05. 20:51

Dr House is rendelt Szegeden - E-hajtás: ki a virtuális világból! - Galéria

Egészségügyi akadályversenyt rendeztek általános és középiskolásoknak, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a mozgás fontosságára.

Összesen 26 csapat indult azon az egészségügyi akadályversenyen, amit négy helyszínen rendeztek meg. A Szegedi Védőnői Szakszolgálat tizedik éve szervezi meg ezt általános- és középiskolások részére. A József Attila szakiskola mellett a Wesley-ben, az Eötvös gimnáziumban és az északvárosi fiókkönyvtárban várták feladatok a négyfős csapatokat. A diákok az egészségtudatosság jegyében kerékpárral közlekedtek a helyszínek között. A szervezők célja volt, hogy kiemeljék a virtuális világból a fiatalokat; a feladatok is erre épültek. A Zrínyi Általános Iskola csapatának kedvence a táncos feladat volt, amikor egy Xbox előtt kellett táncolniuk.

 

Az általános iskolások versenyét a Zrínyi Életrevalók csapata nyerte. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


– A Dr House névre hallgató elsősegélynyújtó feladat tetszett eddig a legjobban, itt tünetekből kellett felismernünk a betegséget. A társaim legórobottal szlalomoztak, amit táblagéppel irányítottak – magyarázta Hevesi Anasztázia, az Eötvös gimi tizedikese.


A diákoknak az egyik állomáson gyógynövényeket is fel kellett ismerniük, megtudtuk, ebben a fiúk jeleskedtek jobban. A versenyt közös zumbázással zárták a diákok, az eredményhirdetés előtt. Az általános iskolások versenyét a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola – Életrevalók csapata nyerte, a középiskolások legjobbja a Deák Ferenc Gimnázium Gólya-taxi csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!