Szeged és környéke

2016.04.19. 11:55

Életveszélyesen fenyegették a Rotary Klub egyik tagját

Szeged - Életveszélyesen megfenyegette Farkas Andrást, az újszegedi tanösvény ötletgazdáját, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagját egy hajléktalan, aki a hétvégén zaklatta a Gergő liget látogatóit.

Arany T. János

Riadólánc


Az egyik szegedi kutyás Facebook-csoportban a következőt javasolták: „Akkor most lehet jelentkezni, őrizni a Gergő ligetet, vagy szervezhetnénk egy riadóláncot azokból, akiket riaszthatnánk gyülekezésre (esetleg sütögetéssel egybekötve)."

Az egyik pihenőhelyen két ötödéves joghallgató, Judit és Barbara készült az államvizsgára. Alkotmányjogot tanultak. A folyó partjához közel büszke nagyszülők sétáltatták unokájukat, illetve kutyatulajdonosok ebeiket. Az újszegedi tanösvényen és a Gergő ligetben hétfőn nyoma sem volt a vasárnapi kellemetlenségeknek.


A Tisza újszegedi árterében két éve közel három kilométeres szakaszt takarítottak ki, a Bertalan hídtól a Maros torkolatáig. A tanösvény tíz éven át készült, szegedi rotarysták takarították és tisztították társadalmi munkában éveken keresztül. Idilli körülmények között lehet itt pihenni, ha bele nem rondít valaki. Vasárnap pont ez történt.

 

Azok a hajléktalanok, aki a pihenőparktól távolabb ütöttek tanyát, senkit nem zavarnak. Ők a rendre is vigyáznak maguk körül.

Azok a hajléktalanok, aki a pihenőparktól távolabb ütöttek tanyát, senkit nem zavarnak. Ők a rendre is vigyáznak maguk körül.

– Reggel letelepedtek a hajléktalanok a Gergő ligetben, ott sütöttek-főztek. Egyikükkel korábban is volt konfliktusom. Zavarták az embereket, odamentek hozzájuk – mondta [namelink name="Farkas András"], az ösvény szülőatyja, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagja. – Kötekedtek, ami mindenkinek kellemetlen volt. Nem lehet velük mit kezdeni, mert tisztában vannak a jogaikkal, ez közterület, joguk van itt lenni, mondták – idézte fel a vasárnap történteket.

 

Garázdaság lehetett


A Büntető törvénykönyv szerint aki olyan kihívóan erőszakos magatartást tanúsít, ami másokban megbotránkozást vagy riadalmat kelt, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot csoportosan vagy a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.

Több család játszott a Gergő ligetben kisgyerekekkel, akik gyorsan odébbálltak. Farkas András szóvá tette, hogy a terület pihenőpark, és kérte, hogy táborozzanak távolabb, túl a vastornyon, ne a tűzrakóhelyet foglalják el.


– Az egész tanösvénynek a Gergő liget a lelke, ha csak ennyit ér több mint tíz év munkája, akkor kár volt csinálnom – fogalmazott a rotarysta.


A hőbörgő hajléktalan több tanú jelenlétében életveszélyesen megfenyegette Farkas Andrást: – Én vagyok a célpontja, mert korábban lebontottam a kalyibáját, ahol meghúzta magát. Tudja, hogy hol lakom, hány kutyám van. Beszélek a rendőrséggel, mit lehet tenni, mert ezt már igazoltatással nem lehet megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!