Szeged és környéke

2019.01.30. 08:14

Elnézést kért az utasoktól az SZKT: műszaki hibák miatt álltak a villamosok

Műszaki hibák miatt álltak a villamosok múlt csütörtökön és az elmúlt hétfőn, amiért Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója elnézést kért az utasoktól.

Munkatársunktól

Ahogy megírtuk, az elmúlt időszakban több villamos is lerobbant Szegeden. [namelink name="Majó-Petri Zoltán"], a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója az esetekkel kapcsolatban elmondta, minden forgalmi akadályból, balesetből, műszaki hibából adódó késésért, kellemetlenségért felelősséggel tartoznak az utasok felé, akkor is, ha egy szabálytalanul parkoló autó miatt áll le a villamosforgalom a belvárosban, és akkor is, ha műszaki problémák vagy a járműveik meghibásodása okozza azt.


– Ilyen esetekben az SZKT-nál működő 24 órás diszpécserszolgálat azonnal megkezdi a forgalom, jár-

műkiadás, pótlás megszervezését, ha kell, a hatóságok értesítését, és ezzel párhuzamosan tájékoztatást tesz közzé a ledtáblákon, web- és Facebook-oldalunkon, valamint értesíti a közkapcsolati irodát – magyarázta az igazgató.


Megtudtuk, múlt csütörtökön műszaki hiba miatt állt le egy 4-es vonalon közlekedő villamos, amelyet leggyorsabb megoldásként a mögötte a 3-as vonalon közlekedő villamos tolt el. A 3-as villamost a végállomásról azonnal induló tartalékjárat pótolta, ennek köszönhetően csupán egy 4-es vonali járat maradt ki, és összesen csak 7 percet állt a forgalom. Hétfőn pedig a Szivárvány kitérő után egy csatolt 4-es villamosnál lépett fel műszaki hiba, amelyet a vele szembe haladó jármű tudott a kitérőhöz tolni, annak érdekében, hogy a forgalom minél hamarabb helyre tudjon állni a vonalon. Ez három járatkimaradást jelentett, összesen 15 percet állt a forgalom.


– Társaságunk az idei évben több újszerű utastájékoztatási projektet is befejez. A cikkben szereplő járatkimaradásért ezúton is elnézést kérünk azoktól, akik emiatt késve jutottak el úti céljukhoz – tette hozzá az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!