Szeged és környéke

2016.03.19. 17:30

Feltöltik az újszegedi Partfürdő medencéit

Szeged - Két medencében fürödhetnek idén nyáron a vendégek az újszegedi Partfürdőn. A szabadstrand kiváló minősítést kapott.

Tombácz Róbert

Megkapta a kormányhivatal engedélyét két medence üzemeltetéséhez a Partfürdő – tájékoztatta lapunkat tegnap [namelink name="Jávorszky Iván"], az újszegedi létesítményt működtető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. vezetője.


 Szegeden óriási igény van az olcsó strandra, ezt jelzi az is, hogy amikor tavaly nyáron három év után kinyitott a Partfürdő, három hét alatt húszezer vendéget fogadott.


Július 30-án azonban bezáratta a strandot a tisztiorvosi szolgálat, miután kiderült, hogy a vízforgatókkal nem rendelkező medencékben nem gyógyvíz volt – amire az engedélyt kérte és kapta a cég. Hogy elkerüljék ezt a problémát, idén már nem is Dóra-gyógyvizes üzemeltetésre adtak be engedélyt.


Hogy elkerüljék ezt a problémát, idén már nem is Dóra-gyógyvizes üzemeltetésre adtak be engedélyt. Ugyanakkor türelmi időt kértek az uniós előírásnak számító vízforgatók beszerelésére, amit az önkormányzat szándéknyilatkozatával is megtámogattak.


– Május elsején nyitunk, és terveink szerint egész nyáron nyitva tartunk, a belépőink pedig ugyanannyiba kerülnek majd, mint tavaly – mondta el Jávorszky Iván.


Az igazgató hozzátette: az ülő- és családi medence feltöltése mellett is javítják a szolgáltatások minőségét, azaz a mosdókat és az apartmanházakat rendbe hozzák, főleg, hogy ez utóbbiak kihasználtsága tavaly több mint a duplájára nőtt. A vezető megjegyezte, a szabadstrandot – ahol idén is ügyel majd vízi mentő a fürdőzők biztonságára – is a legmagasabb minőségi kategóriába sorolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!