Szeged és környéke

2012.08.24. 14:15

Garázdaság: vádemelést javasol a rendőrség Keresztúri Farkas Csaba ellen

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt vádemelést javasol a rendőrség Keresztúri Farkas Csaba szegedi önkormányzati képviselő ellen. A városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke tavaly novemberben került összetűzésbe az egyetemi jogászbálon egy testvérpárral.

Delmagyar.hu

A delmagyar.hu megírta: Keresztúri Farkas Csaba jobbikos önkormányzati képviselő még tavaly novemberben került összetűzésbe az egyetemi jogászbálon egy társasággal. A városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának elnöke az eset után úgy nyilatkozott portálunknak: „a rendezvényen részt vettem, ahol távozóban egy társaság inzultált, sértett voltam."

A szegedi politikus kérdésünkre elmondta: nem igaz, hogy egy 19 éves lány után ment a női vécébe. – Soha nem nézem, hogy éppen ki után lépek be egy mosdóba. Véletlenül nem a férfimosdóba nyitottam be, ami bármelyikünkkel előfordulhat – nyilatkozta. Azt is elmondta, hogy a TIK előtt szó sem volt verekedésről, őt verték meg, minden indok nélkül.

A 2011. november 25-én a tanulmányi és információs központban megtartott rendezvényen történt rendbontással kapcsolatosan az Országos Rendőr-főkapitányság kijelölése alapján januártól a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) bűnügyi osztálya folytatott nyomozást.

Az esettel kapcsolatosan a hír24 azt írta, hogy a képviselő egy testvérpárral került összetűzésbe a jogászbálon, akik a húgukat védelmezték, akihez elmondásuk szerint Keresztúri „tolakodóan közeledett", követte a női vécébe. Az egyik fiútestvért torkon is ragadta. Az internetes hírportál szerint a lányt megviselték a történtek.

Hogyan lett sértettből gyanúsított? – kérdeztük márciusban Keresztúri Farkas Csabától. – Úgy, hogy az eljáró és a meghallgatásomat személyesen vezető Békés megyei bűnügyi osztályvezető így ítélte meg a tényállást – mondta a képviselő. Ugyanakkor hangsúlyozta: – Nem én loptam el a kabátot, hanem az enyémet vitték el. Azaz nem én ütöttem, hanem én kaptam a pofont. Könnyű kiszámolni: én egyedül voltam, tehát a háromból én voltam kisebbségben. Életemben először rugdostak meg a földön fekve.

Keresztúri Farkas Csaba az eset után és márciusban is azt válaszolta kérdésünkre: nem mond le a szegedi közgyűlés jogi bizottsági elnöki tisztéről, illetve képviselői mandátumáról.

Vargáné Szombati Andrea, a BMRFK sajtószóvivője pénteken arról tájékoztatta lapunkat: a nyomozás során csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két férfit hallgattak ki gyanúsítottként, egy harmadik ellen pedig nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett miatt indult eljárás.

A nyomozást befejezte a BMRFK bűnügyi osztálya, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Szegedi Városi Ügyészségre. A rendőrségi sajtószóvivő a gyanúsítottak személyazonosságára vonatkozóan nem adott információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!