Szeged és környéke

2016.02.17. 19:42

Gera Tamást Eduardóként láthatja a szegedi közönség

Szeged - Egy éve játsszák a Szegedi Pinceszínházban Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című drámáját. A mindössze ötszereplős darabban Eduardót kollégánk, Gera Tamás, a Lapcom Zrt. informatikusa alakítja.

Fekete Klára

Kalandos életút


Gera Tamás eredeti szakmája élelmiszeripari, hús- és hentesipari eladó, dolgozott is a szakmájában. Később hajszál híján földmérő mérnök lett belőle, de végül másfelé vette az irányt: egy számítógépes üzletben ismerkedett az informatikával, majd főiskolára ment és diplomát szerzett. A Lapcom Zrt.-nél, lapunknál, a Délmagyarországnál 2010 óta dolgozik.

– Eduardo a falu bolondja, egy furcsa figura, aki kiszorult a társadalomból, ugyanakkor intelligens, mindenről határozott véleménye van. A karakter arra az alapigazságra mutat rá, hogy mindenkire ugyanúgy süt a nap, vagyis mindenkinek ugyanolyan nehéz sorsa van, ebben nincs különbség ember és ember között – mondja [namelink name="Gera Tamás"] kollégánk, a Lapcom Zrt. informatikusa.


Tavaly január végén mutatták be a Szegedi Pinceszínházban [namelink name="Ugo Betti"] Bűntény a Kecskeszigeten című darabját az IMPRO Társulat előadásában. A darabot [namelink name="Dénes Gergely"] rendezte, a művészeti vezető [namelink name="Büky Beáta"] volt. A drámát azóta tizenkétszer játszották, idén újra műsorra tűzik. Eduardo sildes sapkás, kordbársony nadrágos jelmezében alig ismerjük fel kollégánkat, aki napközben programokat telepít a számítógépünkre.

 

 Gera Tamás két élete: informatikus és amatőr színjátszó. Fotók: Schmidt Andrea, Gera Tamás archívuma

Gera Tamás két élete: informatikus és amatőr színjátszó. Fotók: Schmidt Andrea, Gera Tamás archívuma

– A művészetekhez mindig is vonzódtam: verseket, novellákat írok. Érdekelt a színjátszás is, mivel a családomban szinte mindenkinek van ehhez érzéke. Kevesen tudják, hogy a nyomdánkban dolgozó [namelink name="Börcsök Imre"] kollégánk is amatőr színjátszó, neki köszönhetem, hogy két évvel ezelőtt összehozott az IMPRO Társulattal. Azonnal egy féléves képzésbe kapcsolódhattam be, aminek a végén vizsgázni kellett. A színpadig még hosszú út vezetett, a Bűntény a Kecskeszigeten-t ugyanis négy hónapig próbáltuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!