Szeged és környéke

2019.09.10. 21:40

Helyreállt a rend, a kárfelmérés folyik a városban - Friss fotók a pusztításról

Az SZKT járatai ma már rendesen közlekednek, a vihar máshol is nagy pusztítást végzett.

Munkatársunktól

A Szegedi Közlekedési Kft. villamos- és trolihálózata hétfőn a vihar okozta áramkimaradások és a fakidőlések miatt minden vonalon leállt.

 

A Belvárosi temetőben is pusztított a vihar. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


– A cég munkatársai – együttműködve a katasztrófavédelemmel és a környezetgazdálkodási társasággal – a tűzoltók és alpinisták segítségével távolították el a felsővezetékekre dőlt fákat. A városban öt olyan helyszín volt, ahol ez több órát vett igénybe – tudtuk meg Majó-Petri Zoltántól. Az igazgató elmondta, először délután a 2-es villamos vonalán, majd kora este a trolinál, később pedig a 3-as és 4-es vonalon sikerült helyreállítani az áramellátást.

 

 A 3-as és 4-es vonalon is keletkeztek károk, de az SZKT járatai ma már menetrend szerint járnak. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


A társaság járműveit érdemi kár nem érte, a biztosítóberendezések épek, a felsővezeték-rendszer működőképes, kedd hajnaltól hajnaltól minden zavarmentes.

 

A játszótérre dőlt a fa a Stefánián. Fotók: Kuklis István - GALÉRIA


A szegedi temetők közül belvárosiban okozta a legnagyobb kárt a vihar. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. igazgatója elmondta, az erős szél körülbelül száz fát tépázott meg, többet ki is döntött, és a ravatalozó tetejét is megrongálta. Algyőn is leginkább a temetőt sújtotta az ítéletidő, a károk felmérése után az önkormányzat egyeztet a sírok gondozóival, és segítséget nyújt a helyreállításhoz.

Kübekháza és Tiszasziget megúszta


Kübekháza és Tiszasziget nagyobb kár nélkül úszta meg a vihart, az előbbin két és fél óráig szünetelt az áram- és akadozott a telefonos szolgáltatás, a főtéri bolt is bezárt. A faluba vezető úton, a gátőrháznál egy terebélyesebb fa lombkoronája zuhant az úttestre, ez nehezítette a közlekedést. Tiszaszigeten is volt némi áramkimaradás és néhány letört ág.

Ha kíváncsi a hétfő délutáni eseményekre, kattintson az alábbi linkekre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!