Szeged és környéke

2017.12.06. 08:12

Ingyen jár a műköröm a női dolgozóknak: kreatív és felelős munkaadó a Mystic Nails - galéria

Szeged - Van olyan cég Szegeden, ahol egy házi kupon ellenében a főnök szállítja reggel a dolgozót a munkába, továbbá a születésnapra szabad délután jár. A műköröm-alapanyagokat gyártó, Árvíz utcai Mystic egy klasszikus családi vállalkozás, annak megfelelő légkörrel.

Kovács Erika

Hölgyek öröme


– Itt annak is műkörme lesz, akinek korábban nem volt – mondja Seres Erika, a cég HR- és kommunikációs vezetője, aki maga is „körömmodell", mint ahogy szinte az összes kolléganője. Bár volt jelentkező, aki tartott tőle, nem felvételi követelmény a műköröm, viszont az ingyenmanikűrt mindenki megkaphatja – és persze foglalkoztatnak külsős modelleket is.

A szegedi központú Mystic Nails Hungary Bt. elnyerte az ország Legkreatívabb Felelős Foglalkoztatójának járó díjat, valamint kis- és középvállalatok kategóriájában a Felelős Foglalkoztató 2017 második helyezését is ők vitték el. A Mystic Nails márkanév alatt műköröm-alapanyagokat gyártó és forgalmazó vállalkozás ügyvezetője, Gyimesi László a díjakat szüleinek és nővérének ajánlotta. A vállalkozást 10 éve apa és lánya indította el. Az akkor még tanuló és focizó fiatalember csupán egy évet adott a kezdeményezésnek.

 

– Nem lett igazam, és ezt kétszeres műkörömépítő olimpiai bajnok nővérem, Dóra ezt máig felemlegeti – mondja a cégvezető, hozzátéve, az egyetem ötödik évfolyamán már ő is bedolgozott a cégbe.

Megtudjuk, 2008–2009-ben, a válság idején ők is megtorpantak, akkor döntötték el, hogy a belföld helyett az exportra helyezik a hangsúlyt. Az első, Portugáliába induló, 598 eurós szállítmány számláját ma is őrzik. Később egyre nőtt a kivitel, mára árbevételük 86 százaléka export, és 25 országgal állnak kapcsolatban, egyebek között Dél-Afrikával is.

Kreatív és felelős munkaadó a Mystic Nails. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


– A Mystic olyan kreatív eszközökkel növeli munkatársai elkötelezettségét, amelyek bármely cég számára példaértékűek – olvasható a zsűri értékelésében. Nekünk ezek közül a legszimpatikusabb a dolgozói kuponfüzet volt.

 

A születésnap hónapjában megajándékozzák a kollégákat egy szabad délutánnal, évente egy alkalommal mindenkinek jár, hogy a főnök megy érte reggel, és behozza a munkába. Igaz ez utóbbit augusztus végéig el kellett használni, nehogy egy hirtelen havas reggel túljelentkezés legyen. Van „vendégünk vagy egy ebédre" kupon, de olyan is, amivel tovább alhatnak a kollégák, és egy órával később érkezhetnek a munkába.

A főnöki szállítás vállalható, 19-en vannak, a fluktuáció viszont minimális, ami pluszpont volt a zsűrinél. Eddig ketten mentek el, de közülük az egyik egy hónap múlva visszatért, mivel légkör bőven kompenzálta a magasabb fizetési ajánlatot. A másik kollégát a szerelem repítette Budapestre.

 

Kreatív és felelős munkaadó a Mystic Nails. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


– Folyamatosan kell fejleszteni, ez a kozmetikai ipar egyik leginnovatívabb területe – mondja Gyimesi László, hozzátéve, Európában a műköröm-iparban nagyhatalom Magyarország a dobogós Ukrajna és Oroszország társaságában.

 

Az ok: itt vannak a legkitűnőbb szakemberek, így a legjobb alapanyagok és a legkiválóbb fejlesztések is innen erednek.

A cég méretéből adódóan már maguk tervezik és készítik a címkéket is, három grafikusuk közül az egyik nyomdász. A „matricákat" kézzel ragasztják a termékekre, a gépsor a sokféleség miatt nem lenne gazdaságos. Több mint ezerféle terméket kínálnak a webshopban, de ezek nem tömegcikkek. – Nálunk nem a súly a mérvadó, egy nettó 15 ezer eurós tételt fel tudunk adni három tízkilós csomagban, nem kell hozzá kamion vagy konténer – érzékelteti a méretet a cégvezető.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!