Szeged és környéke

2019.07.22. 11:11

Ismét lesz Szent Gellért Fesztivál

A Szeged-Csanádi Egy­­házmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivált rendeznek szeptemberben Szegeden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Munkatársunktól

Kiss-Rigó László püspök úgy fogalmazott, a koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a szegedi, vajda­sá­­gi, bácskai, bánáti és a honi közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát. A szeptember 21–30-ig tartó fesztiválon olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik.


A fesztivál, amely ezúttal Ma­­gyarország és a Koreai Köztársaság sokoldalú barátságának jegyében zajlik, különleges művészi és kulturális élményt nyújt a zenekedvelő közönség új generációjának is. A rendezvény alapítói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is.


Szeptember 22-én a székesegyházban a Korábban Érkeztem Alapítvány javára ad hangversenyt a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Immár hagyomány, hogy a fesztivál koncertjeivel Szegeden kívül is találkozhatnak. Szeptember 25-én a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ad hangversenyt a fesztivál zenekara magyar és koreai szólisták közreműködésével.


A hangversenyek mellett Ko­­rea hagyományos és modern művészetét bemutató kiállítás nyílik a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!