Szeged és környéke

2010.05.13. 21:17

Károlynak újra táncos kedve van

Szeged - Nem először próbálja, de ezúttal nem akarja feladni a 61 éves Horváth Károly, hogy újra népszerűvé tegye Szegeden az élő zenés rock and roll bulikat. Február óta csinálja, május végéig megvannak a fellépők.

Gonda Zsuzsanna

Az élő zenés rock and roll bulit szeretné újra meghonosítani Szegeden Horváth Károly. Nem először próbálkozik vele, de ezúttal – megfogadta – nem adja fel. – Ez ad célt az életemnek, mert cél nélkül az ember felesleges – mondta a 61 esztendős férfi, aki fiatalon versenytáncos volt. A versenyzést polgári foglalkozása, az építőipar miatt hagyta abba, és szintén a munka volt az, ami a budapesti fiatalembert Szegedre hozta.

– A város a 70-es években tartalmas és nívós zenei élettel dicsekedhetett, ami azóta látványosan elsorvadt. Volt sajnos néhány év, amikor az én életem sem úgy alakult, hogy nagyon táncolhatnékom lett volna – mesélte. 2003-ban próbálta először az élő zenés táncesteket újra népszerűvé tenni, akkor néhány hónap után feladta. Idén februárban látott hozzá ismét.

– Úgy érzem, ezúttal elkaptuk a megfelelő hullámot, én legalábbis nem hagyom abba most már. Eleinte az IH Rendezvényközpontban tartottuk a bulikat, ahol sokat tanultam Bajusz Attilától. A szervezés ugyan még mindig rengeteg munka, de kárpótol, amikor a barátaimon látom, hogy jót mozognak.

Rázzák a régi-új figurát... Fotó: Veréb Simon

Rázzák a régi-új figurát...
Fotó: Veréb Simon

Az IH-ban még nem volt az összejöveteleknek fix időpontja. Márciusban aztán átköltöztek a postapalota első emeletére, és azóta mindig péntekenként találkoznak 20 órakor.

– Természetesen élő zene van. A lemez nincs kölcsönhatásban a közönséggel, de a zenekar és a táncosok felturbózzák egymást. Fellépett már a The Pumpkins, a Dollar Boys, a Party Time Band, a River-
side, a StandUp! vagy a Pedrofon. Akkor Pedro a buli végén az asztalon állva szaxofonozott.

Mivel a közönség az életkort tekintve meglehetősen heterogén, Károly táncversenyt szervez idősebbek és a fiatalok között. Nem fél, hogy szégyenben marad, állítása szerint 3–4 órát is gond nélkül táncol végig a leggyorsabb zenére.

– Tudomásul kell venni, hogy ma már más a világ, de mégis járnak hozzánk fiatalok is – mondta Károly, aki reménykedik benne, hogy egyre népszerűbb lesz a péntek esti buli. Egyelőre nincs nagy tömeg, legutóbb állítólag 15–16 pár táncolt profi szinten. Rajta nem múlik, hogy többen legyenek – ígérte a szervező, majd hozzátette: amit csinál, az egyelőre nem példaértékű, de dolgozik rajta, hogy az legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!