Szeged és környéke

2010.05.09. 19:41

Kerékpárút Szegedtől Törökkanizsáig

Újszentiván - Szerbiába lehet Szeged belvárosából biciklizni, ha megépül az a kerékpárút, amelynek első ütemére már megvan a szükséges támogatás.

Munkatársunktól

Újszentiván gesztorságával Tiszasziget, Szeged és Törökkanizsa 1,5 millió euróra pályázott. Putnik Lázár, Újszentiván polgármestere elmondta: a magyar–szerb projekt első ütemében a szőregi Hősök terétől Újszentivánon és Tiszaszigeten át Tiszasziget határáig épül meg a kerékpárút, illetve Törökkanizsa belterületén. Az építkezés év végén kezdődhet, nagyjából két év múlva fejeződne be. A támogatásból ezenkívül elkészítik a második, összekötő szakasz terveit is. A magyar településeknek 5 százalék önerőt kell biztosítaniuk, a szerbnek 15 százalékot. Újszentivánról már most is sokan járnak kerékpárral és gyalog Szegedre – mondta a polgármester, aki szerint a szentivániaknak régi vágyuk a kerékpárút. Biciklivel egyébként fél óra tekerés a két település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!