Szeged és környéke

2008.02.05. 20:34

Már eszi a kutya a telet

Szeged - Február 15-éig biztos nem, utána pedig valószínűleg nem lesz már tartós, kemény hideg ezen a télen. Kedden 12 fok volt Szegeden, szerdán is hasonló várható.

Munkatársunktól

Péntektől kicsit hűvösebb lesz, de a télre csak a hajnalok emlékeztetnek majd: a mínusz két-három fok és a dér. Napközben hét végén sem fogunk vacogni, körülbelül nyolc fok lesz.

Idén stabil langyos télutót kapunk, tavaly sokkal különlegesebb volt az időjárás: január elején kipattantak a rügyek és gólyát láttak Sándorfalván, február közepén 15 fokot mértek, áprilisban pedig már fürdőruhában napoztak a szegediek az újszegedi ligetben.

Februári tavasz a Kárász utcán.
Fotó: Frank Yvette

A mostani kellemes hőmérsékletet a dél-nyugati irányból áramló levegő okozza – egyébként január 10-e óta abból az irányból kapjuk a meleget. Az ilyenkor szokásosnál egyébként melegebb van Nyugat-Szibériában is, fáznak viszont Kelet-Ázsiában és Észak-Amerikában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!