Szeged és környéke

2016.07.09. 10:19

Megállapodtak a Pick-dolgozókkal

Szeged - A Pick Zrt. független szakszervezete is aláírta péntek délben a vezérkarral a megállapodást, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete ezt már korábban megtette.

Munkatársunktól

– Nem vagyok boldog, nem volt könnyű döntés, de minden juttatás úszott volna, ha nem írjuk alá, mindvégig azt tartottuk szem előtt, hogy a lehető legjobban járjanak a dolgozók – indokolta [namelink name="Gayer Zsolt"], a Pick Zrt. Élelmiszeripari Munkavállalók Független Szakszervezetének alelnöke.


A Pick Zrt. vezetése két hónappal ezelőtt mondta fel a dolgozók számára biztonságot jelentő kollektív szerződést, amely mindösszesen öt százalékában szerettek volna változtatást elérni. A béren kívüli juttatások megtartása mellett a munkaidőrend és a munkaidőkeret szabályozása került ki a kollektív szerződésből. A hatáskör törvény szerint is a cégvezetést illeti, a korábbi kollektív szerződés viszont a szakszervezeteken keresztül a dolgozók számára is biztosított beleszólást, erre nem lesz mostantól lehetőség. A munkaidőre vonatkozó szabályozás felett gyakorolt jogkör megerősítésére azért volt szüksége a cég vezetésének, mert a mohácsi vágóhíd beüzemelése során átcsoportosításokra lehet szükség.


A most aláírt kollektív szerződést 2017. március 31-éig, határozott időre kötötték. A Pick Zrt. öt egységében, Szegeden kívül Baján, Alsómocsoládon, Pécsett és Budapesten közel 2800 főt foglalkoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!