Szeged és környéke

2019.06.20. 09:10

Megyeszerte kritikus a szúnyoghelyzet

Csongrád megye - Szentesen, Csongrádon, Makón és Hódmezővásárhelyen is lesz külön irtás.

Munkatársunktól

A szúnyoghelyzet nem csak Szegeden rossz, az egész megyében érezhető a szúnyoginvázió. Szentesen, Csongrádon, Makón és Hódmezővásárhelyen is lesz külön irtás.


Szentes saját pénzügyi keretei terhére szerdán hajnalban irtotta a szúnyogokat. Ugyanitt a Katasztrófavédelem pénteken végzi a földi és légi szúnyoggyérítést.


A csongrádi önkormányzat is saját költségén rendelte meg a múlt héten kedd hajnalra a légi-földi kombinált szúnyoggyérítést, amelyhez hasonlót péntek hajnalban, napfelkelte után is végeztek Csongrádon és környékén. Eheti esti szúnyoggyérítésre további szabad időpontok a repülőgépes cégeknél nem állnak rendelkezésre. Bedő Tamás polgármester héten jövő heti esti időpontról tárgyal, de egyelőre konkrét időpontot még egyik cég sem tudott számára adni.


Az önkormányzat Hódmezővásárhelyen is megrendelte az újabb gyérítést, amelynek időpontjával kapcsolatban a szakemberek tanácsára támaszkodnak majd a polgármesteri hivatal munkatársai. Megtudtuk: jelen állás szerint a szúnyogirtás nem ezen a héten lesz, valószínűleg a következő hétre várható.


Csütörtökön szúnyoggyérítés lesz Makón – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. A légi kémiai védekezést a napnyugtát megelőző másfél órában hajtják végre. Rossz idő esetén a tartaléknapok a következő péntek, illetve szombat.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!