Szeged és környéke

2009.08.09. 21:25

Michael Madsennel forgat több száz szegedi

Szeged - Divatrocker és családanya, barátok és párok jelentkeztek Koltai Róbert Magic Boys című filmjébe statisztának. A válogatás a következő hétvégén folytatódik.

Gonda Zsuzsanna

Izgultok? Egy kicsit én is – hallottuk vasárnap délelőtt a Grand Café moziterme előtt. Harmincas nők, tizenéves barátnők, 20 év körüli pár, negyven pluszos férfiak, egy narancssárga tarajos fiú „trendirocker" haverjával – mind azért jöttek, hogy feltűnhessenek Koltai Róbert új filmjében, a Michael Madsen szereplésével készülő Magic Boysban. A forgatás Szegeden lesz augusztus végén és szeptember elején. A hétvégén statisztákat válogattak.

Jaj, én is rajta leszek a képen? – aggódott egyikük a délmagyaros fotóriporter láttán. Aztán eszébe jutott: a casting során úgyis fotózzák, így nekünk is hagyta. Más az ismerőseinek telefonált: ha nem jöttök, nélkületek megyünk az Oscar-díj-átadásra!

Táncolni kellett, csak mintha buliban lennének (az előtérben Lénárt Erika). Fotók: Karnok Csaba

Táncolni kellett, csak mintha buliban lennének (az előtérben Lénárt Erika).
Fotó: Karnok Csaba

A jelentkezőket Novák Zoltán, a válogatás vezetője instruálta: mutatkozz be, fordulj balra, fordulj jobbra. A Mo Horizons Hit The Road Jack feldolgozására négyesével-ötösével táncolni is kellett. Semmi komoly, csak mintha buliznának. A feladat annyi volt, hogy legyen köztük kommunikáció, mert a sztori szerint ugyanannak a társaságnak a tagjai. A sorukra váró jelentkezők tapssal biztatták az aktuális táncolókat. Lénárt Erikát például nem kellett, a gimnazista magától értetődően ragadta meg alkalmi partnere kezét, és vidáman bulizott 30 másodpercben.

Erika és barátnője, Szabó Lili szerint a forgatás „pörgős lesz", ők pedig egy kicsit abban reménykednek, hogy ha filmes körökben mozognak, felfedezik őket.

Casting a Grand Caféban KÉPGALÉRIA


– Szerintem igazából mindenki erre vágyik – jelentette ki Lili. Bombicz Mónika nem. Ő a buli kedvéért jelentkezett, és mert szereti a magyar filmeket.

– Narcisztikus vagyok, ugyanakkor szégyenlős is. Színész akartam lenni, de író lett belőlem. Egy novelláskötetem és egy meseregényem áll kiadás előtt – beszélt magáról. Mónika 10 éves korában statisztált a Tótágas című filmben, azóta nem volt köze forgatáshoz. 23 éves Anna lánya azonban feltűnt a Valami Amerika 2-ben, és a Jóban-rosszban sorozatban is, húga, a 11 éves Eszter pedig színésznőnek készül.

„Izgultok? Egy kicsit én is.

„Izgultok? Egy kicsit én is." Sorukra várnak a jelentkezők.
Fotó: Karnok Csaba

– Kár, hogy vége – sajnálkozott egy 50 éves férfi, amikor lejárt a 30 másodperce a kamera előtt. Bámészkodni azért még maradt egy kicsit.

Akinek megjött a kedve, augusztus 15-én és 16-án még tehet egy próbát. A helyszín akkor is a Grand Café lesz. Várják a 18–50 év közötti statisztajelölteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!