Szeged és környéke

2009.02.04. 19:15

Nagy András lett Szeged legszexisebb sportolója

Szeged - Olvasóink szavazatai alapján az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat bedobója, Nagy András nyerte a Szeged legszexisebb sportolója címet. A 24 éves fiatalember két „szerelme" (barátnője és a kosárlabda) mellett idejét mostanában az apróhirdetések olvasásával tölti. Idén végzett a jogon, ügyvédi irodában bojtárként szeretne elhelyezkedni.

Bobkó Anna

– Bár úgy érzem, a „szexi" jelző távol áll tőlem, nagyon örülök a címnek. Szerintem egy férfi inkább sármos vagy jóképű, semmint szexi. Mindenesetre nagyon megtisztelő, hogy olimpikonokkal versenyezhettem, érdekes volt így „megküzdeni" velük – mondta Nagy András, az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat bedobója, akit olvasóink szavazatukkal A legszexisebb szegedi sportoló címhez juttattak. A tizenkét nap alatt több mint ezren klikkeltek kedvenceikre. A kosaras – szavazótáborának köszönhetően – végül olyan szegedi sportembereket utasított maga mögé, mint a kézilabdás Katzirz Dávid vagy a kenus olimpikon, Vajda Attila.

– A bátyám barátnője szabályos kis kampányt indított: legalább harminc barátnőjének ajánlott a neten. Sok régi ismerős, barát keresett fel telefonon azzal, hogy láttak az újságban, szurkolnak nekem, és olyan is előfordult, hogy a szórakozóhelyen jöttek oda hozzám lányok azzal, hogy rám voksoltak – hallottuk a 24 éves fiatalembertől, akire természetesen barátnője is többször kattintott a neten.

Nagy András: Számomra nem a külső fontos. Fotó: Segesvári Csaba

Nagy András: Számomra nem a külső fontos.
Fotó: Segesvári Csaba

– Milyen típus a zsánere? – kérdeztük a kosarast. – Fekete haj, fekete szem. Ennek ellenére a barátnőmnek barna, göndör haja és kék szeme van – mondta nevetve András, s hozzátette: nyolc hónapja járnak együtt a 24 éves Anikóval. A sportoló elárulta: számára nem csak a külső fontos. Vonzónak találja, ha egy nő intelligens, kedves, közvetlen és vicces. A szegedi lányban pedig mindezt megtalálta.

Következő meccs

Aki kíváncsi arra, hogy pattogtatja a tehetséges fiatalember a kosárlabdát, látogasson el az SZTE-Szedeák meccseire. A következő jövő héten vasárnap este hat órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.

András másik „nagy szerelme" a kosárlabda. Tizenegy évesen Kecskeméten kezdte el a labdajátékot. Hamar kiderült, hogy ígéretes tehetség. Tizennégy éves korában már a felnőttcsapatban szerepelt.

– Pechemre anyagi okok miatt éppen akkor esett vissza két osztályt az Szedeák, amikor idejöttem. De minden rosszban van valami jó: így több időm maradt a tanulásra. Kitartó munka árán azonban az edzőnk, Vezsenyi Zoltán irányítása alatt feljutottunk az NB I-be. Majd Nyilas István irányításával újoncként erős középcsapattá váltunk. Most pedig az új edzőnk, Bonifert Domonkos azért hajt bennünket, hogy a legjobb négy közé kerüljünk.

Olvasóink Nagy Andrásra szavaztak a legtöbben.

Olvasóink Nagy Andrásra szavaztak a legtöbben.
Fotó: Frank Yvette

Fantasztikus hangulat uralkodik a meccseken. Óriási erőt ad nekünk, hogy a mérkőzéseken több száz fős, lelkes törzsközönség buzdít bennünket – magyarázta András, aki „két szerelme" miatt a csongrádi megyeszékhelyen képzeli el jövőjét. Idén végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam– és Jogtudományi Karán. Jelenleg az apróhirdetéseket bújja, hiszen jelöltként szeretne dolgozni. Ha hároméves bojtárkodás után sikerül letennie a szakvizsgát, 2013-ban már A legsármosabb szegedi ügyvéd címért is indulhat, ha akar.

Nagy Laci is szurkol Nagynak

Nagy András és Nagy László nem csak névrokonok. A világhírű kézilabdás az SZTE-Szedeák bedobójának unokatestvére. – Laci a Nagy család ékessége. Emberileg és a sportban is ő a példaképem. Évekkel ezelőtt az anyukámmal egy hetet töltöttünk el nála Barcelonában. Kivitt magával a meccsekre, és focimérkőzésekre is elmentünk. Amikor pedig itthon van, és teheti, ő jön el nekem szurkolni – mondta András.

A legszexisebb sportolói szavazás eredménye

1. Nagy András, a szavazatok aránya: 23 százalék. 2. Bürgés Milán, 21 százalék. 3. Katzirz Dávid, 18 százalék. 4. Luka Zvizej, 11,5 százalék. 5. Sík Márton, 9 százalék. 6. Varga Tamás, 7 százalék. 7. Baksa László, 5 százalék. 8. Vajda Attila, 4 százalék. 9.-10. Kiss Norbert, 1 százalék és Laluska Balázs, 1 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!