Szeged és környéke

2015.03.18. 20:35

Petíció a homeopátia ellen

Már több mint nyolcszázan aláírták azt a petíciót, melyet a homeopátia ellen indítottak.

Munkatársunktól

„A betegek érdekében, valamint az orvos és a gyógyszerész szakma becsülete érdekében kijelentjük, hogy a homeopátia nem más, mint csalás, és ez annak ellenére is igaz, hogy a homeopata orvosok rendszerint hisznek a módszerük hatásosságában" – áll az aláíróíven.

A petíció célja a figyelem felhívása arra a tényre, hogy a nem bizonyított hatásosságú, vagy bizonyítottan nem hatásos szerek és kezelések szinte szabadon alkalmazhatók az egész világon, így Magyarországon is. Ez nem csupán anyagi veszteséget okozó megtévesztés, hanem sok esetben az egészséget is veszélyeztetheti, főként ha e módszereket a hagyományos kezelés helyett alkalmazzák.

A magyar verziót nemsokára követi egy angol nyelvű is. Ha az akció sikerrel jár, annak eredményét a szervezők eljuttatják megfelelő hazai és nemzetközi szervezetekhez. A petíciót a www.beveszed.hu oldalon lehet „aláírni", vagyis egy adatlapot kitöltve hitelesíteni támogatóként vagy szakmabeliként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!