Szeged és környéke

2012.03.16. 14:29

Rendőrök tartóztatták fel Gyimesiék buszát

Szeged – Gyimesi Lászlót, a Fidesz szegedi elnökét kérdeztük azzal kapcsolatban, hogy március 15-én feltartóztatták buszukat az M5-ös autópályán.

Gonda Zsuzsanna

– Rendőrök állították meg a békemenetre tartó szegedi Fidesz buszát március 15-én az autópályán. Mi történt?

Gyimesi László: Még csak egy bicska sem volt senkinél. Fotó: Frank Yvette

Gyimesi László: Még csak egy bicska sem volt senkinél. Fotó: Frank Yvette– Mellénk és mögénk rendőrautó állt, és levezettek minket Pest előtt az egyik áruház parkolójába. Ott tudtuk meg, hogy bejelentéseket kaptak. Aznap egész Budapesten fokozott ellenőrzést tartottak a rendezvények miatt, és bejelentést kaptak arról, hogy egyes buszokon a közbiztonság veszélyeztetésére alkalmas eszközök lehetnek. A mi buszunk rendszámát is leadta valaki vagy valakik. Négyes csoportokban szállítottak le minket, felvették az adatokat, mindenkinek átvizsgálták a csomagját, a ruháját, valamint átnézték a buszt is. Flottul, gyorsan, fél óra alatt lement a dolog, és mi is azt szerettük volna, hogy minél gyorsabban túlessünk rajta, mert nem akartunk elkésni. Egyetértek azzal, hogy ha valamilyen bejelentés érkezik, vizsgálják ki, és szűrjék ki azokat, akik provokációra készülnek. Hát ezt mi most kifogtuk. Természetesen nem volt nálunk a közbiztonság veszélyeztetésére alkalmas eszköz, még csak egy bicska sem volt senkinél.

– Mit gondol, ki tette a bejelentést?

– Még csak tippelni sem tudok. Fogalmam sincs, hogy kerülhetett képbe ez a rendszám. Az autópályán rengeteg más busz is haladt, de akkor csak a miénket állították meg.

– Ez egy bérelt busz volt. Ki bérelte, és kik utaztak rajta?

– Mi béreltük: a Fidesz. A tagjaink utaztak rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!