Szeged és környéke

2013.05.15. 15:25

Sírkő és kakaó a Szegedi Pinceszínházban

Szeged - Az évad utolsó bemutatóját pénteken 19 óra 30-tól tarja a Szegedi Pinceszínház: Eörsi István drámáját, a Sírkő és kakaó című előadást viszik színpadra zenés komitragédiaként. <br>

Vida-Szűcs Imre

– A darabban egy idős asszony, Toronyné eltartási szerződést köt a fiatal Piti házaspárral. Kiderül: nem ők az elsők, akiket az öregasszony túlél. 15 év ápolás után különféle trükkökkel a fiatalok megpróbálják eltenni láb alól, de nem sikerül nekik – foglalta össze a történetet dióhéjban Kancsár József, a produkció rendezője szerdai sajtótájékoztatóján. Május 24-én 19 óra 30-kor és június 2-án 18 órakor látható még ebben az évadban a komitragédia, amelyet szeptembertől újra játszanak. Özvegy Toronynét Megyeri Zoltán, Piti Lajost Varga Bálint, Piti Lajosnét Papp Gabriella alakítja.

A stúdiószínház művészei már készülnek a XI. Szegedi Várjátékokra, amely június 27. és július 28. között lesz. A fesztiválon az Óz, a nagy varázsló! című mesemusicalt és az Imádok férjhez menni című zenés komédiát viszik színpadra saját produkcióként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!