Szeged és környéke

2014.04.11. 21:23

Szegedi diákja is lesz Az ének iskolájának

Szeged - Újra becsengetnek Az ének iskolájába – vasárnap elindul a TV2 gyerek-tehetséggondozó műsora. A 16 fős osztályban egy szegedi kislány is helyet kapott: a következő hetekben Hajdu Lucáért szoríthatnak a Csongrád megyeiek.

Timár Kriszta

Tabatabai [namelink name="Nejad Flóra"] után idén is van szegedi diákja Az ének iskolájának. A TV2 gyerek-tehetséggondozójának első adása vasárnap kerül képernyőre, ahol bemutatkozik az idei évfolyam 16 versenyzője – köztük [namelink name="Hajdu Luca"].

A 9 éves kislány „főállásban" a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola harmadikos diákja – természetesen ének tagozaton.

– Tavaly is szeretett volna már jelentkezni a műsorba, idén is nagyon kérlelt. Én viszont nem akartam, hogy ilyen fiatalon ilyen nagy nyilvánosság előtt szerepeljen – mesélte kezdeti aggodalmait Luca édesanyja, Szilvi. – Sokat gondolkoztam, vajon melyik utat választva leszek jó szülő, ha óvom, vagy ha teret engedek neki. Végül a férjemmel együtt úgy döntöttünk, hogy ez egy olyan kaland, amelyből kár lenne kimaradnia.

Ahogyan a holnapi adásban is látható lesz majd, Lucát bátyja hokimeccsén látogatta meg [namelink name="Friderikusz Sándor"] a hírrel, hogy beválasztották az osztályba. A kislány annyira nem számított erre, hogy sokáig észre sem vette a műsorvezetőt.

Fotó:

Luca ˝civil˝ iskolája, a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola előtt. Természesen ide is ének tagozatra jár. Fotó: Frank Yvette
– Aztán pedig megijedtem, fogalmam sincs, miért – mesélte Luca, aki a kezdeti „sokk" után végül Fridi nyakába ugrott örömében. Bár a nagy nyilvánosság számára csak holnap derül ki, hogy kik a szereplők, Luca osztálytársai már egy ideje tudják, hogy a lány máshol is tanul. – Volt már olyan, aki tanácsot kért tőlem, mert jövőre ő is szeretne jelentkezni – mesélte.

A forgatások már elkezdődtek, amit a szegedi kislány nagyon élvez. – Főleg a ruhák jók – csillogott a szeme. Azt is elárulta, volt már olyan darab, ami annyira megtetszett neki, hogy megkérte anyukáját, vegye meg neki. Arra a kérdésre, hogy nem fogja-e zavarni, ha hamarosan megismerik az utcán, Luca egyértelmű nemmel válaszolt.

– Örülnék is neki – tette hozzá.

Bár még csak harmadikos, Lucának határozott elképzelése van a jövőről. – Lovas színházban szeretnék szerepelni – mondta. Bár még soha nem járt ilyen helyen, úgy tudja, ott is szoktak énekelni. Lovagolni pedig imád, öt éve űzi ezt a sportot. – Érettségire kapok is egy lovat apukámtól – mesélte büszkén nekünk ugyanúgy, ahogy előző nap egy tévéstábnak is. Apuka így tudta meg, hogy egy évekkel ezelőtt elhangzott mondata ennyire megragadt Lucában – és most már nincs kibúvó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!