Szeged és környéke

2009.06.19. 22:59

Szín 5-ös: Szimonetta idén is pályázik a fődíjra

Szeged - Csupa ötös áll egymás alatt a kisteleki Kiss Szimonetta bizonyítványában. A 11 éves kislány tavaly nyerte meg Szín 5-ös játékunk fődíját.

Kiss Gábor Gergő

Idén is kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhet tavalyi Szín 5-ös játékunk fődíjasa, a kisteleki Kiss Szimonetta. A negyedikes kislány elmondása szerint az elmúlt tanév semmivel volt nehezebb a tavalyinál, így színjeles bizonyítványa egy percig sem forgott veszélyben. A kislánynak és családjának örök élmény volt a tavalyi családi hétvége Eurodisney-ben – Szín 5-ös játékunk idei nyertese szintén a Párizs melletti gyermekparadicsomba viheti el családját.

– Megint indulok a versenyen, úgy 10 százalék esélyt adok magamnak a nyerésre – számolgatott a 11 éves Szimonetta. Ha mégsem ő nyerné meg a fődíjat, a nyertes gyermeknek és családjának azt javasolja, hogy Eurodisney-ben a Western nevű hullámvasútra, valamint a Karib-tenger kalózai nevű hajóba feltétlenül üljenek bele.

– A vonat a víz alatt is átmegy, a hajóban pedig csontváznak és kalóznak vannak beöltözve az emberek – magyarázta Szimonetta, aki szüleivel és testvérével egy teljes napon át járta be a mesevilágot. Ült csészeforgóban és Aliz csodaországának egyik trónusán, fotózkodott Goofyval és a Hamupipőke rajzfilm kedves egereivel. A mesés kirándulásról a család legalább 300 fotót készített, de megcsodálták Párizs nevezetességeit is.

Most sem kell magyaráznia a bizonyítványát. Fotó: Schmidt Andrea

Most sem kell magyaráznia a bizonyítványát.
Fotó: Schmidt Andrea

– Franciaországban Eurodisney tetszett a legjobban, de az Eiffel-torony is szép. Baguette-et és croissant-t is ettem, de a csigát nem próbáltam ki – beszélt Szimonetta franciahon nevezetességeiről. A fotókon kívül a negyedikes diákot egy vidámparkban vásárolt Minnie egeres nyalóka is emlékezteti a nyaralásra, amit tervei szerint soha nem bont fel.

Elmondta, hogy osztályában sok kitűnő tanuló lett az év végén, így több társa is indulhat hétfőn kezdődő Szín 5-ös versenyünkön. És mit fog csinálni Szimonetta a jól megérdemelt szünidő alatt? – Sokat játszom majd – felelte a kislány.

Fotózási helyszínek és időpontok

Szeged: Technika Háza (Kígyó u. 4.), június 22., 24., 25., 13–18 óráig

Hódmezővásárhely: Petőfi Sándor Művelődési Központ (Szántó K. J. u.), június 23., 13–18 óráig

Mindszent: Művelődési Ház (Szabadság tér), június 23., 9–12 óráig

Csongrád: Művelődési Központ (Szentháromság tér 8.), június 26., 9–12 óráig

Szentes: Ifjúsági Ház (Tóth J. u. 10–14.), június 26., 13–17 óráig

Makó: Hagymaház (Posta u. 4.), június 29., 13–18 óráig

Kistelek: Rendezvényház (Kossuth u.), július 1., 9–12 óráig

Mórahalom: Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei u.), július 1., 13.30–17 óráig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!