Szeged és környéke

2011.10.06. 21:45

Tehetségek közösségi hálója

Szeged - A tehetséggondozás új évezredbeli kihívásai jegyében készül a Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbbak „Facebookja".

Munkatársunktól

Az SZTE Tehetségpont tagjainak olyan interaktív, közösségi honlapja lesz, amely nem csupán a kapcsolattartást, együttműködést hivatott elősegíteni. Egy pályázati rendszeren keresztül ugyanis a hallgatókat arany-, ezüst- és bronzfokozatú tagokká sorolják be, majd minden szinthez más-más kedvezménycsomagot illesztenek. Így az ingyenes vagy kedvezményes színház- és sportbérletektől a banki tanácsadáson át az ingyenes JATE-klubbérletekig, külön Tehetségpont- könyvtárig számos lehetőséggel segítik a legkiválóbbakat, és sarkallják minél jobb eredmények elérésére.

Ezt a zseniket közösségé szervező internetes hálózatot is bemutatják az október 7-én, 10 órakor kezdődő konferencián. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) alagsori előadótermében [namelink name="Csermely Péter"], a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, valamint [namelink name="Szendrő Péter"], az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke is előadást tart. [namelink name="Badó Attila"] jogászprofesszor, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke, az SZTE Tehetségpont vezetője pedig arról beszél, hogy a tömegképzés közepette miként lehet megtalálni az utat azon kiválóságok felé, akik a jövő akadémiai tudásutánpótlását képezhetik. Szó esik a tehetséggondozás cambridge-i példájáról, a tudományos diákköri mozgalom perspektíváiról, valamint a tehetségek civil oldalról történő támogatásáról. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium osztályvezetője, [namelink name="Fonyó Attila"] ismerteti a felsőoktatási tehetséggondozó programok támogatási rendszerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!