Szeged és környéke

2008.01.06. 20:08

Több a külföldi vendég Csongrád megyében

Csongrád megyében az elmúlt esztendő első háromnegyed évében a kereskedelmi szálláshelyek forgalma alig változott, növekedés kizárólag a külföldi vendégek esetében volt regisztrálható.

Csongrád megyében az elmúlt esztendő első háromnegyed évében a kereskedelmi szálláshelyek forgalma alig változott, növekedés kizárólag a külföldi vendégek esetében volt regisztrálható – olvasható a KSH szegedi igazgatóságának karácsony előtt megjelent háromnegyed éves elemzésében.


A 150 ezer vendég 314 ezer vendégéjszakát mintegy öt százalékkal kevesebbet töltött el a megyében, mint az előző év azonos időszakában. A külföldi vendégek döntő hányada német és román turista, számuk meghaladta a kilenc, illetve nyolc ezret. Táblázatunkban azokat az országokat soroltuk fel, amelyekből ezernél többen érkeztek hozzánk, Horvátország éppen hogy lecsúszott a maga 999-es adatával.

A szálláshelyek amúgy is alacsony kapacitáskihasználtsága tavaly tovább romlott, 5–24 százalék között mozgott. A bevétel 2007. január–szeptember között megközelítette a két és fél milliárd forintot, ami 13 százalékkal haladta meg az előző évit. A bevétel több mint hat tizede a szállásdíjakból származott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!