Szeged és környéke

2009.03.25. 20:06

Verekedni is szeret a szexis búvárúszó

Szeged - Rajong a küzdősportokért, de mostanában szabadidejét legszívesebben babázással tölti. Születésnapját március 8-án már koronával a fején ünnepelte Dudás Zita Bianka, aki olvasóink szavazatai alapján nyerte el a Csongrád megye legszebb sportolónője címet.

Bobkó Anna

– Ha nem búvárúszó lennék, valószínűleg ringben bunyóznék. Imádom a küzdősportokat – árulta el különleges vonzalmát a férfias sportok iránt Dudás Zita Bianka, akit olvasóink internetes oldalunkon Csongrád megye legszebb sportolónőjének választottak. A 19 éves lányt a barátaitól kapott koronában és a nyertesnek járó szalaggal kaptuk lencsevégre szerkesztőségünkben.

– A diadémmal a születésnapomon leptek meg a barátaim. Nőnapon ünnepeltünk, jól sikerült a buli – mosolygott sokat sejtetően Zita, aki az összes induló közül egyedüliként vállalta bátran a korábban vele készült interjúban, hogy ő bizony iszik alkoholt! – Mindenki tudja, hogyan élnek a sportolók. Én sem tivornyázom minden hétvégén. De ha az ember elmegy bulizni, akkor iszik, ha pedig iszik, annak mindannyian tudjuk a végét... – nevetett a szépség, aki mellett a verseny idején édesanyja kampányolt. – Anyu nagyon sokat segített: üzeneteket küldött az ismerőseinknek, hogy szavazzanak rám. De remélem, azért akadt egy-két olyan pasi a megyében, aki önszántából adta le rám a voksát – mondta mosolyogva, és elárulta: a verseny alatt több ismerkedős üzenetet kapott. Egy fiatalember az iwiwen vallott neki szerelmet. A legtöbben természetes szépségét dicsőítették, s volt, aki pajzán ajánlatát is közszemlére tette a fórumon. Egy rajongó azt írta: a köztudottan édességmániás lány kedvéért szívesen csokiba mártaná az egész testét.

Volt, aki az internetes szavazáson Zita fotóit elnézve pajzán ajánlatot tett. Fotó: Miksolczi Róbert

Volt, aki az internetes szavazáson Zita fotóit elnézve pajzán ajánlatot tett.
Fotó: Miksolczi Róbert

Zita negatív kritikát is kapott. – Volt, aki a korommal szekált. Utálom, ha valaki azt hiszi, hogy azért, mert fiatal vagyok, a képességeim is alacsonyak! – mérgelődött. Más pedig a Győzike-show iránti vonzalma miatt zrikálta a lányt. – Mit nézzek? Bárgyú sorozatokat vagy krimit oszladozó hullákkal? Győzikén legalább nevetek egy jót!" – vágott vissza kritikusainak. A jogra járó fiatalok közül sem mindenki nézte jó szemmel, hogy Zita a Délmagyarországban domborít. – Amikor először szerepeltem az újságban, néhány csoporttársam ferde szemmel nézett rám. Sugdolóztak a hátam mögött. De akadtak olyanok is, akik kedvesek voltak, és szurkoltak nekem. Egy-két tanár is olvashatta az interjút, mert azóta a névsorolvasáskor meg sem kell szólalnom. Már amikor a terembe lépnek, megismernek, és kipipálják a nevemet – beszélt a szépségverseny pozitív velejáróiról a rendkívül energikus és közvetlen lány, aki a versenyekben – a küzdelmen kívül – azt szereti legjobban, hogy új ismeretségekre tehet szert. A magyar ellenfelekkel mindig ugratják egymást, s a külföldiekkel is szívesen cseveg. Egyelőre nem tervezi, hogy más szépségversenyen is indul.

Királynői tekintet: Zita személyében az egyik legcsábosabb természetes szépség győzőtt. Fotó: Segesvári Csaba

Királynői tekintet: Zita személyében az egyik legcsábosabb természetes szépség győzőtt. Fotó: Segesvári Csaba
– Az egyetem arcáról idén lemaradtam, talán jövőre megpróbálom. Szép emléknek már ezt a versenyt is elkönyvelhetem. A koronát és a szalagot vitrinbe teszem, hogy majd az unokáim is láthassák – mondta Csongrád megye legszebb sportolónője, Dudás Zita Bianka.

Edzőjével, Kanyó Dénessel a szegedi sportuszodában. Fotó: Schmidt Andrea

Edzőjével, Kanyó Dénessel a szegedi sportuszodában.
Fotó: Schmidt Andrea

Mostanában babázik. Zita szabadidejét mostanában legszívesebben unokaöccsével tölti. A kis Forgács Zsolt Bence március 19-én született. Gyönyörű baba, 60 centivel 3700 grammal, hosszú, sötétbarna hajjal jött világra – hallottuk a büszke nagynénitől.

Névjegy

Életkor: 19 év
Családi állapot: hajadon
Csillagjegy: Halak
Eddigi sporteredmények: kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki második hely, világbajnoki harmadik hely, világkupagyőztes és 30-szoros magyar bajnok.
Eddigi klubjai: Muréna Szeged Úszó- és Búvárklub

Szavazási eredmények

Indulóinkra több mint kétezren adták le voksukat. A legtöbben – 579-en – a 19 éves búvárúszóra szavaztak. A dobogó második fokára – 375 szavazattal – a hódmezővásárhelyi kézilabdás, a 23 éves Gerstmár Renáta állhatott, míg a bronzérmet csapattársa, a szlovák Albeta Pollákova zsebelhette be. A részletesen kidolgozott testű, 25 éves szőke ciklont 304-en ítélték a legszebbnek. Játékunk végig hatalmas érdeklődésnek örvendett: a versenyzők képeit több mint hetvenezerszer nézték meg látogatóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!