Szeged és környéke

2015.11.06. 20:11

Zentai Márk énekel a Fool Moonban

Szeged - A tervek szerint egy évig marad a Fool Moon zenekarban a tini popsztárként megismert Zentai Márk. Mielőtt csatlakozott a szegedi a cappella együtteshez, Angliában élt fél évet és jazzt tanult, most pedig gőzerővel készül Laár Andrással közös koncertjükre.

Salánki Zsófia

– Utáljuk egymást a Fool Moon tagjaival, annál jobban már csak a zenét utáljuk, és természetesen az egészet a pénzért csináljuk – mondta nevetve [namelink name="Zentai Márk"], a Fool Moon új tagja, aki természetesen csak viccelt, hiszen jó barátság alakult ki közte és az együttes többi tagja között. – Korábban is dolgoztunk már együtt, amikor 2008-ban a Szeret-e más című dalt készítettük, valamint Szegeden is léptünk már fel együtt, a Dóm téren, idén májusban – tette hozzá az énekes.

Az egykori tini popsztárnak egy év a próbaideje...

Az egykori tini popsztárnak egy év a próbaideje...

[namelink name="Rácz Gergő"] tíz évig volt a Fool Moon állandó tagja, de nyáron távozott az együttestől, Márk pedig mindig is a beugró tagok között szerepelt. Első közös alkotásuk egy Bruno Mars-feldolgozás, az Uptown Funk volt, amelyből már elkészült a videóklip is. – Két-három énekest hallgattunk meg, mielőtt felhívtuk Márkot. Hamar beilleszkedett a csapatba, jól tudunk együtt dolgozni – mondta a tenor, [namelink name="Molnár Gábor"], az együttes tagja. Rajtuk kívül még hárman alkotják az immár nemzetközi hírnévnek örvendő Fool Moont: [namelink name="Mészáros Tamás"], [namelink name="Wodala Barnabás"] és [namelink name="Németh Miklós"]. A 2001-ben alakult szegedi együttes számos külföldi turnén és fesztiválon vett már részt, díjakat nyertek Ausztriában és Tajvanon is. Saját nemzetközi a cappella fesztiváljukat tíz éve rendezik meg.

 A Fool Moon Zentai Márkkal hivatalosan tegnap debütált a Papp László Budapest Sportarénában egy Laár Andrással közös produkcióban, hiszen a legendás művész ott ünneplte hatvanadik születésnapját.  – Az egész csapat felnéz Laár Andrásra, aki pedig szinte gyermeki lelkesedéssel örül a munkánknak minden egyes próbán. Olyan slágereket adtunk elő együtt, mint például az Elizabet és a Bábu vagy – mondta Molnár Gábor.

...és tegnap debütált az eddig négytagú Fool Moonnal. Fotók: Fekete Éva

...és tegnap debütált az eddig négytagú Fool Moonnal. Fotók: Fekete Éva

Zentai Márk fél évig Angliában lakott, mielőtt csatlakozott a Fool Moonhoz. – Valójában most éltem a tinikoromat, hiszen amikor kellett volna, a Németországból Magyarországra költözéssel voltam elfoglalva, utána pedig jött a tinipopsztár-korszak. Persze, ezt rettenetesen élveztem, de nem volt lehetőségem felfedezni a határaimat. Volt egy időszak, amikor egyáltalán nem foglalkoztam zenével, de most eljött az a pont, amikor tudom, hogy mit akarok – osztotta meg velünk Zentai Márk. Másik zenekarával, a Mörkkel is gőzerővel dolgoznak, hiszen közös fellépésre készülnek a Generál együttessel. Márk hangsúlyozta, hogy mindkét csapat munkájában ugyanolyan erőbedobással vesz részt, ez némi nehézséget okoz, de egyelőre mindenütt a maximumot tudja nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!