Szeged és környéke

2011.07.19. 18:31

Zentán rádióznak a Rádió Plusz volt műsorvezetői

Szeged - Ideiglenes frekvencián öt napig Zenátról hallható a hónap elején megszűnt szegedi rádió, a Rádió Plusz két korábbi műsorvezetője, Molnár Balázs és Gera Gábor.

Gonda Zsuzsanna

A szegedi rádiósok a zentai Nyári Ifjúsági Játékok fesztiválrádiójában kapták meg a „táborébresztő" reggeli sávot.

– Szerbiában rugalmasabb a médiatörvény, kevesebb papírmunkával, egy formanyomtatványon igényelhető ideiglenes frekvencia. Ezt egy helyi vállalkozó megtette, és felkért bennünket is a közreműködésre. Az adásokra a szerb médiatörvény vonatkozik, ami nem sokban tér el a magyartól. A rádió nagyrészt magyarul szól, de szerb nyelvű műsorai is vannak – mondta [namelink name="Molnár Balázs"].

A rádiók alkalmi fúziója Magyarországon sem szokatlan, a kezdetekkor a Szigeten – akkor még Diáksziget – , illetve a Dörögdi Fesztiválon is volt rá példa. Mindkettőben részt vettek szegedi rádiósok is. Előbbiben a Média 6 Rádió és a Rádió 88, utóbbiban a Rádió Mi munkatársai.

A delmagyar.hu stábja 2010-ben járt a játékokon. Fotó: Segesvári Csaba

A delmagyar.hu stábja 2010-ben járt a játékokon.
Fotó: Segesvári Csaba

– Örömrádió, amelynek nincs masszív, egységes arca, de azért összebeszélünk, hogy ki kivel készít interjút, mivel készülünk. A miénk bulis, vidám műsor, de nemcsak ideülünk bohóckodni, hanem informálunk, közszolgálati funkciót is ellátunk – jellemezte a fesztiválrádiót, illetve saját műsorukat Molnár Balázs. Neki és Gábornak a korán kelés egyelőre gondot okoz, de bíznak benne, hogy gyorsan megszokják. „Titkos fegyverük" a délután alvás.

A Délvidék legnagyobb bulja. Fotó: Segesvári Csaba

A Délvidék legnagyobb bulja.
Fotó: Segesvári Csaba

A zentai Nyári Ifjúsági Játékok egyik médiatámogatója a szegedi Rádió 88, de Molnár szerint nincs szó konkurenciáról, hiszen ők a fesztiválról szólnak. A tematikát és a helyszínt tekintve is.

A későbbi tervekről elmondta, a Rádió Plusz stábja pályázni szeretne mindkét szegedi kereskedelmi frekvenciájára: a 95,4, valamint a 100,2 megaherzre is. A Plusz volt programigazgatója úgy véli, sok jelentkező lesz, mert „sokan hiszik, hogy ez egy húsosfazék, de a tulajdonosok olykor küszködnek, egyáltalán nem biztos, hogy dőlni fog a lé."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!