Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

8 országból érkeztek vendégek az algyői óvodába

Külföldi vendégekkel telt meg az Algyői Szivárvány Óvoda március 21-én: az Erasmus+ pályázattal összefüggésben érkeztek látogatók Európa nyolc országából.
A projekt résztvevői több hazai nevelési intézmény közül az algyőit választották ki, hogy betekinthessenek a magyar oktatási és nevelési rendszerbe.

Az óvodában működő nyolc csoport mindegyikében más- más tematikával készültek. A 3 és 5 év közöttiekkel a csoportok vezetői a vizek állatait formálták meg gyurmából, és süteményt is készítettek. A középsős gyerekeknél a Montessori-pedagógia eszközeit és azok használatát mutatták be a nevelők, vizes kísérleteket végeztek, zenés-táncos foglalkozást tartottak. A legnagyobbakat a számok világába kalauzolták, így a vendégek azt is megtudhatták, hogy hazánkban miként nevelik már óvodában a számolásra az apróságokat. Emellett akváriumot is fabrikáltak a gyerekek óvó nénijükkel. A külföldi nevelők örömmel csatlakoztak be minden csoport programjába.
Süteményt is készítettek a gyerekek a vendégeknek.
Süteményt is készítettek a gyerekek a vendégeknek.
A 2017 őszén induló projekt része, hogy a tagok évente három alkalommal találkoznak. Mindig másik országban mindig más tematikával ismerkednek meg. Magyarországon ezúttal három napot töltött a tizenhat vendég, az óvoda mellett jártak még Algyőn, a Tájházban és a Levendula Hotelben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csapódott egy autó Domaszéknél - két súlyos sérült

A baleset vasárnap valamivel 12 óra előtt történt. A mentés idejére az 55-ös főút 13-as… Tovább olvasom