Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A börtönőr társát keresték?

Kommandósok fogtak el Szegeden, a Rókusi körúton egy kábítószer-terjesztéssel gyanúsított férfit, aki korábban börtönőr volt. A géppisztolyos rendőrök a feltételezett drogterjesztő elfogása után egy szegedi konditermet kutattak át, közben a vendégeket „lefektették".
A vendégeket az asztal és a súlyok mellé fektették le a fegyveres rendőrök. Fotó: Frank Yvette
Géppisztolyos kommandósok fogtak el egy fiatal szegedi férfit még a múlt héten Szegeden, a Rókusi körúti McDonald's étterem közelében. Információink szerint K. K-nál kábítószert vagy kábítószer-származékot kerestek, de nem találtak nála semmit. A rendőrök átkutatták a környéket, és az akció helyszínétől néhány méterre, a bokrok között, találtak egy zacskót, amiben egy kilogramm amfetaminpor volt. A nyomozók valószínűsítik, hogy ő dobta el. A fiatalembert kábítószer-kereskedéssel gyanúsítják, őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta.

A kommandósok a Rókusi körúti akció után, este kilenc óra körül berontottak az SZVSE-pályán lévő konditerembe. Szemtanúk szerint a maszkot viselő rendőrök, mintegy tucatnyian, agresszívan léptek fel. Géppisztolyt fogtak a vendégekre, rájuk üvöltöttek, hogy feküdjenek le. A vendégek között volt egy hatéves kislány is. Az akció vezetője házkutatási engedélyt lobogtatva utasította kollégáit, hogy kutassák át a konditermet és a hozzá tartozó helyiségeket.

Azt, hogy kit vagy mit keresnek, nem közölték sem a recepcióssal, sem a vendégekkel. A recepciósnak még azt sem engedték meg, hogy értesítse a tulajdonost. Semmit nem találtak a konditeremben. Úgy értesültünk, a vendégek között volt egy szegedi bírónő is. Szemtanúk szerint amikor ez igazoltatáskor kiderült, a kommandósok „nyugodtabb hangra váltottak". Az akció fél tizenkettőig tartott.

Úgy tudjuk, a McDonald's étteremnél elfogott K. K. gyakran megfordult a konditeremben. Valószínűleg ez lehetett az oka a házkutatásnak. A kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi korábban börtönőr volt. Védője, Krajkó Zoltán csak szűkszavúan nyilatkozott.
– Ügyfelemnél nem találtak sem kábítószert, sem kábítószer-származékot, noha átkutatták a ruházatát, a gépkocsiját és a lakását is – közölte Krajkó.


Megijedtek

– Nagyon sajnálom a történteket. Kiderült, nem vagyunk érintettek – nyilatkozta lapunknak a SZVSE konditermének tulajdonosa. Kómár Szilárd megjegyezte, a vendégek megdöbbentetőnek és feleslegesen erőszakosnak nevezték az álarcos, géppisztolyos kommandósok fellépését. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fantom pofozkodott

Dózsa Gábor felfüggesztette tegnap a gyermekbántalmazással kapcsolatban indított vizsgálatot. Az… Tovább olvasom