Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 26°C Még több cikk.

Bor, mámor, delmagyar.hu! - Benák Tünde, Eperjes Péter

Szeged - Bor, Mámor, delmagyar.hu! A delmagyar.hu és a Rádió Plusz élő esti műsora a 16. Szegedi Borfesztiválról, a város szívéből, a Széchenyi térről. Szombaton Benák Tünde és Eperjes Péter a vendégünk.

Május 22. szombat 16:30-18:30 - Benák Tünde és Eperjes Péter

Ma este Benák Tünde, a delmagyar.hu online valóságshowjának, a Szépek szépének a tavalyi nyertese lesz a vendégünk. A 8 lány, 7 nap, 24 órában szlogennel futó rendezvényünk folytatása 2010 júliusának utolsó napján kezdődik az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. Érdemes figyelni a honlapunkat, mert napokon belül olvashatják felhívásunkat a versenyre. Addig is ízelítőül először itt mutatjuk be a Szépek Szépe 2010 kampányvideóját.

Kezdődik!


Az erősebb nemet Eperjesi Péter képvieli, az EzerJó Borszaküzletből. Megkérjük, hogy meséljen arról, hogyan kell egy szépséget borral kínálni. Megtudjuk, hogy nem lehet rögtön a málnásba gázolni, előbb érdeklődni kell az ízlésvilágáról. Az édes piros legtöbbször megteszi. 

Péter gyermekei már illatolják a bort, a gyerekek sokkal jobban érzik az ízeket, illatokat - mondja el a kereskedő.

Tündi pálinkával kezdte az italfogyasztást, de óvatos duhaj, ritkán kerül bódult állapotba. 

Tünditől megtudjuk, hogy nagyon élvezte a Szépek szépe rendezvényünket, elsősorban azért mert a szépségversenyekkel ellentétben, a delmagyar.hu online valóságshowjában nem volt széthúzás a lányok között, nem volt rivalizálás, sőt inkább segítették egymást. - igazi barátságok alakultak ki, minden csinos lánynak javaslom, hogy jelentkezzen a játékra - búgja a mikrofonba.

Május 21. péntek: 18:30-20:30 - Boros Gyula és Maurer Oszkár

A Domaszéken élő borosgazda, Maurer Oszkár szőlőinek egy része Bácskában, a Ludasi-tó melletti Hajdújárás környékén található, a többi az egykor legjobbnak tartott magyar borvidéken, a Szerémségben terül el.

A hazánkban is elismert borász olyan nedűket kelt ismét életre, mint a Mézes Fehér, a Bakator, a Szerémi Zöld vagy a százéves ültetvényről származó Kadarka.

Maurer Oszkár pincéje nem hivalkodó, egy csöppnyi faluban, a vajdasági Hajdújáráson található.

Pénteki vendégeink:
Pénteki vendégeink: Boros Gyula és Maurer Oszkár.

Nem éppen szűztermés, 128 éves tőkékről származik a Maurer-féle kadarka. Halvány, silleres szín. Nagyon tiszta, gyümölcsös, friss, vonzó illatú, mint egy nyers házi málnaszörp. Szájban meglepően élénk, nem kevés sav és érintésnyi finom tannin fogad. Mögötte, mellette ízében szép gyümölcsök, finom sósság érzékelhető.

Borfesztivál 2010. - péntek


Ismét a stúdióba szorultunk a zápor miatt. Olaszrizlinget kortyolgatunk, a palackról leázott a címke, de csak rá öttünk, hogy mit iszunk.

Oszkár boros dinasztiából származik, az édesapja és a nagyapja is borász volt. Két lánya három éves koruk óta kóstolgatják a borokat, persze csak gyűszűnyi mennyiségben.

Borfesztivál 2010. - pattogós péntek

Érezhetően csökken majd a zajszennyezése az idei SZIN-nek - ígéri Boros Gyula. Már sorolja is a 2010-es fellépőket: Sugarbabes, Scooter, Russkaja, Europe és a Csík zenekar jól elfér majd egymás mellett.

Május 20. csütörtök: 18:30-20:30 - Nagy Bandó András, Somodi Sándor

Közel három évtizede már, hogy Nagy Bandó András elköltözött a Tisza partjáról, de az országos népszerűségnek örvendő humorista, író, költő azóta is erősen kötődik Szegedhez.

Nagy Bandó András, író, humorista, költő.

Született: 1947. november 12-én Deszken. 1963–1975 között a Délmagyarország és a szegedi Egyetemi Lapok karikaturistája. 1975-től előadóművész.

Pályája: Humorfesztivál-győzelem (1982), Mikroszkóp Színpad (1982–83), 1983 óta szabadúszó. Eddig 24 könyve jelent meg.
Elismerései: Karinthy-gyűrű (1988), Arany Szalmaszál (1996), A Hajléktalan Emberért Díj (2006).

Ezúttal dacolunk az időjárással a Széchenyi téren beszélgetünk vendégeinkkel, Somodi Sándor, ásotthalmi borásszal és Nagy Bandó András, író-humoristával. 

Csütörtöki vendégeink: Somodi Sándor és Nagy Bandó András
Csütörtöki vendégeink: Somodi Sándor és Nagy Bandó András

Biztosan, hogy Szegeden is szeretik a könyveimet - mondja Bandó. - A Somogyi könyvtárban a legutóbbi kötetemből hármat is vásároltak a nyáron, de már mindháromnak lába kelt - fűzte tovább a gondolatot.

Borászunkban egy komoly fék működik. Képtelen kapatos állapotba kerülni, mindig működik benne a megállj. Nem is érti a részegeket - teszi hozzá.

Sándorunk a kultúra és a bor kapcsolatáról mereng. Mindig könyvvel fekszem le - jegyzi meg. 

Borfesztivál 2010. - esernyős csütörtök

6 év alatt 2000 verset írtam - mondja Bandó. Sajnos nincs mindegyik a fejemben.

Somodi Sándor a dugó, a palack és a cimke esztétikájáról vallott.

Május 19. szerda: 18:30-20:30 - Czutor Zoltán, Varga András

A napokban jelent meg a legújabb Belmondo-lemez Szájba rágót! címmel és 15 új dallal. – Ha az első lemezünkről azt mondták, hogy pop, a másodikra pedig azt, hogy rock, akkor erre az új lemezre mondhatjuk, hogy beat. Posztmodern beat. A dalok szarkasztikusak, vidámak, érzelmesek; az eddigi visszajelzések nagyon jók – mondta Czutor Zoltán.

A Belmondo szinte minden hazai zenei fesztiválon jelen lesz, rengeteg meghívást kaptak. Szabó Győző és Molnár Ferenc Caramel is jelezte, hogy szívesen énekelne egy-egy közös számot az együttessel. A Belmondo napjai pörgősek, egymást érik a fellépések. A szegedi borfesztiválon a Czutorcherstra (Czutor Zoltán és Czutor Anett műsora) lép színpadra vasárnap 18 órakor.

A klipet Fekti Balázs rendzete.
Forrás: youtube.com

Ha ez még nem lenne elég, klipet is forgatnak a srácok. A Szabadon című számhoz például egy végzős iparművészeti főiskolás készített animációs klipet – ez volt a diplomamunkája.


Ezúttal is a Rádió Plusz stúdiójába szoroltunk, az időjárás nem kegyelmez nekünk. Rókusfalvy Pál, egykori rádiós műsorvezető borát kóstolgatjuk. Czutor Zoli nem a pogácsák között nem találja a mikrofonját, de aztán kivágja magát a helyzetből. Zoli nem kifejezetten boros, borászunk, Varga András persze az. A kóstolás művészetéről csevegünk. A csersavas vörös bortól Zolinak közel 10 éve hasnyálmirígygyulladása lett, lefogyott 12 kilót, egy falatot nem bírt lenyelni. Azóta nagyon vigyázni kell az ital fogyasztásra.

Borfesztivál 2010. - népes szerda. Fotó: Németh Norbert (galéria)

Zolitól megtudjuk, hogy 3 nagyobb csemetéje van, fiú-lány-fiú sormintában. A legidősebb 18 éves és szívsebésznek készül. Olykor az édesapjával is megbeszélik a legfrissebb kutatási eredményeket, hiszen Zoli biológi-kémia szakon végzett annak idején a szegedi Radnótiban. 

Szerdai vendégeink:
Szerdai vendégeink: Czutor Zoltán és Varga András

Közben Varga András Szentgyörgy-hegyi olaszrizlinggel kínál bennüneket, Szászi Endrétől. Elolvadunk a gyönyörűségtől. 

Czutor Zoli az új Belmondo-lemezről beszél, ami a napokban készült el. Hamarosan mi is meghallgathatunk egy dalt a Rádió Pluszon.
 
Elvesztem a tévében... - szól a Belmondó.

Május 18. kedd: 18:30-20:30 - Szélpál Gábor, Ujhelyi Mihály

Ma is a négy fal között beszélgetünk, továbbra sem barátságos velünk az időjárás. Ezúttal Szélpál Gábor a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója és Ujvári Mihály borász érkezik a Rádió Plusz stúdiójába.

Borfesztivál 2010. - zenés kedd

A 71 éves Ujvári Mihály Szeged közigazgatási területén belül az egyedüli ember, aki hivatásos szinten borászattal foglalkozik. Három évtizeddel ezelőtt kezdett szőlőt termeszteni, bár ekkor még a szegedi 11-es autójavító művezetőjeként kereste kenyerét. Hét hektáros kiskundorozsmai birtokán gazdálkodik, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, Zala gyöngye, ezerfürtű, kékfrankos és zweigelt zöldell a birtokán.

„Nem állt tőlem messze a föld, hiszen édesanyám, már egyéves koromban fonott kosárban vitt a szőlőbe. Ott szívtam magamba a föld, a szőlő szeretetét, tiszteletét" – nyilatkozta tavaly, mielőtt az Európai Borlovagrend tagjává avatták.

Keddi vendégeink:
Keddi vendégeink: Szélpál Gábor és Ujvári Mihály

Borászunk túllépett már a hetedik ikszen, de miután megkér, nem esik nehezünkre tegezni, mert hihetetlen fiatalos, vitális. Az eső miatt szomorúak a borászok, nem elégedetlenek - jelenti ki Szélpál Gábor. - Holnaptól már jobb időt várunk, talán már nem fűteni, hanem hűteni kell a borokat - mondja. Öt éve öt napig tartott a fesztivál, idén 11 naposra nyúlik a borünnepély.

Misi bácsi a Szeged Cuvée történetét osztja meg velünk. Elmondja, hogy Kiskundorozsma mellett - ahol a szőlőt termeszti - évszázadok óta foglalkoznak szőlővel a gazdák, pedig az Alföldön nem jellemző a borászat.

Szélpál Gábortól megtudtuk, hogy évről-évre rengeteg fesztivált látogatnak meg hazánkban és külföldön egyaránt, hogy tapasztalatokat szerezhessenek, ötleteket leshessenek el. Megtudjuk 300 program várja a látogatókat.

Misi bácsi szerint egyre inkább igényesebbek a borivók, már nem elégszenek meg a silány kannás borokkal.

Misi bácsi 19 évesen ivott először sört, de rájött, hogy csak a hasa nő tőle. Át is szokott a borra. 

4 éve építettek palackozót, sokan megtalálják a birtokukat. - Hadd kampányoljak az Ujvári pincészet mellett - veszi át a szót Szélpál Gábor. - Fantasztikus kint a hangulat. Hatalmas, több ezer literes hordókban tárolják a nedűt - teszi hozzá.

Május 17. hétfő: 18:30-20:30 - Szabó Tibor, Kara Misa (Magna Cum Laude), Kovács Zoltán

Megint a rádióstúdióba menekültünk, a fázós rádiós kollégák miatt... Pedig a delmagyar.hu delegáltja felkészülésképpen megnézte a Holnapután című filmet, illetve bundabugyival és usánkával is készült...

Kezdésképpen az Agancsos Pincészet 2009-es roséját, ami kékfrankos, pinot noir és portugieser "szerelméből" született. A szerző csak az illatáig jutott... Majd Tibi és Misa legújabb dalukról a Nem kell hősnek lennedről mondott néhány szót. A SZINezd újra után ezt is megrendelésre írták, az 1%-os felajánlásokat reklámozandó készült el a nóta.

Tibivel és Misával a dalszerzésről, szövegírásról beszélgettünk, kiderült a SZINezd ujra egy Szeged-Békéscsaba útvonalon készült, de a nem kell hősnek lennednek sem kellett több egy délutánnál. Mindkét esetben a zene volt meg előbb, majd Misa a kész harmóniákra írta a szöveget.

Kovács Zoltánt ezután a dalok kapcsán nem a borokról, hanem a pálinkáról kérdeztük. A borász elmondta a bor melléktermékéből, a törkölyből kiváló pálinkákat lehet készíteni. Megtudtuk azt is, a mai törkölyök már konránt sem olyan veszélyesek, mint az egykoriak: a szőlőt ugyanis bogyózzák, azaz a kocsány nem kerül prés alá, s így nem vágja agyon a pálinkát.

Ezután egy Agancsos Portugieser köetkezett, ami a gazdáját is annyira megbolondította, hogy Kovács Zoltán a pohárba és nem a mikrofonba kezdett beszélni. A kollektív röhögésből a portói névmizériával lettünk úrrá, majd Misa gyerekkori pálinkás élményei dolgoztatták meg a nevetőizmokat.

Fázós hétfő a borfesztiválon. Fotó: Németh Norbert (galéria)

Majd Kovács Zoltánnal a pincészetét mutatta be. Honlapján a webshopban, akár ennek az írásnak az olvasása közben is rendelhet borokat.

A pincészet után újra az MCL-é volt a főszerep. Rákérdeztünk a srácok cipőméretére, akik harsány nevetés közepette érdemben válaszoltak: Misának 47-es, Tibinek 43-as lába van. Eztuán egy kicsit újra a zeneszerzésről beszélgettünk, majd a Vidéki sanzon került terítékre. Misa elmondta, fővárosi sanzon nem lesz, de Vidéki sanzon2 elképzelhető.

A Magna Cum Laudéval ezután a Délmagyarország ajándékkoncertjéről beszélgettünk. Megpróbáltuk megtudni, mi lesz a közös szám, de Tibi csak annyit árult el, egy Ákos számot fog Lukács Laci és Mező Misi közösen elénekelni Ákossal. Majd szóba került a BL-döntő is. A tudosító kivételével mindenki az Inter győzelmében bízik, pedig a Bayern tizenegyesekkel gyűjti be a trófeát.

A műsor végén pedig az is kiderült, Kovács Zoltánnál mindig van dugóhúzó, ez olyan szériafelszerelés nála, mint dohányosnál az öngyújtó.

Május 16., vasárnap: 18:30-20:30 - Telek János, Dalmády Szandra

Az idő megint a Római körúti Rádió Plusz stúdiójának falai közé száműzött minket. Hamarosan kezdünk, már itt ül velünk szemben Telek János a  Borbarátok Szegedi Társaságának elnöke és Dalmády Szandra, akit 2010-ben Csongrád megye legszebb sportolónőjének választottak.

Először Szandrával a bor és a sport kapcsolatáról kezdtünk beszélgetni, majd gyorsan legújabb elismerésére, a Csongrád megye legszebb sportolónője címre terelődött a szó. Utána Telek Jánost izzasztottuk: arra kértük állítson fel egy bordobogót a kedvenc nedűiből, ám elegánsan kibújt a kérdés alól.

Vasárnap Dalmády Szandra és Telek János volt a vendég. Őket Bene Szabolcs és Garai Szakács László faggatta. Fotó: Molnár Balázs (Rádió Plusz)
Vasárnap Dalmády Szandra és Telek János volt a vendég. Őket Bene Szabolcs
és Garai Szakács László faggatta. Fotó: Molnár Balázs (Rádió Plusz)

Jánossal beszélgettünk a borbarátok társaságáról, illetve az alföldi borokról cseréltünk eszmét. Megemlítette, hogy Font Sándor rozéjával Cannes-ban aranyérmet nyert. Majd Szandrával a gólkirálynői címéről csevegtünk. Kiderült, nem volt mindig gólvágó, korábban a legkeményebb bekkek közé tartozott, ám idén kijött a lépés és meg sem állt 90 gólig.

Ezután tényleg a hordó mélyére néztünk: Telek Jánossal olyan mélységekbe merültünk, hogy Szandrát nem is hagytuk szóhoz jutni. Hazánk borvidékeinknek eredtünk a nyomába, kiderült: az alföldi borvidék terület szempontjából az összes hazai borvidék egyharmadát teszi ki. S az itt termelt ezerjók ma már gyakorlatilag agyonverik a móri ezerjókat.

Telek János szerint a bor csomagolásánál a palack elengedhetetlen, ám hogy mivel zárjuk le, az már kevésbé számít. Fotó: Molnár Balázs (Rádió Plusz)
Telek János szerint a bor csomagolásánál a palack elengedhetetlen, ám hogy mivel zárjuk le,
az már kevésbé számít. Fotó: Molnár Balázs (Rádió Plusz)

Ahogy a lányok is agyonverik egymást a medencében, ha az kell a győzelemhez. Szandra elismerte, a vízipóló akkor is nagyon durva sport, ha nők játsszák. Ám a meccs hevében a csípések, rúgások, ütések nem fájnak annyira, annak ellenére sem, ha az ellenfelek az egész találkozó alatt "kóstolgatják" egymást. Miután a víztől visszatértünk az alkoholhoz, szóba került a bornak a csomagolása is. Az üveg szent, a dugó szabad, véli a borbarátok szegedi társaságának elnöke.

Bár szerettük volna, de nem tudtuk Szandrát megénekeltetni. Fotó: Molnár Balázs (Rádió Plusz)
Bár szerettük volna, de nem tudtuk Szandrát megénekeltetni.
Fotó: Molnár Balázs (Rádió Plusz)

Az eretnek gondolatok után visszaadtuk Szandrának a "kölcsönt": egészen a pályafutása kezdetéig mentünk vissza. Örömmel mondta el, hogy amikor elkezdte még fiúkkal játszott, majd a Szentes játékosaként lóbált először lány kapus előtt. Kiderült az is csapatkapitányként elvárja a közös bemelegítést, és azt is megtudtuk, válogtatott játékosként csapattársaival írtak egy indulót is, ám arra nem tudtuk rávenni, hogy énekeljen nekünk egy strófát.

A műsor végéhez közeledve a Font Pincészet díjnyertes rozéját bontotta ki Telek János. Noha a műsorvezető a jogosítványát nem merte kockára tenni, és nem kóstolta meg, mégis az illata is meggyőző volt.

Befejezésként János a borkurzusokról beszélt, illetve Szandra azt is elárulta a csapattal éppúgy szeret adott esetben borozni, mint az egyetemista csoporttársaival.

Május 15., szombat: 16:30-18:30 - Benedek Péter, Varnus Xavér

Senki ne keressen minket a Széchenyi téren, nem őrültünk meg, és nem ázunk el - kívülről - a zivatarban. A Rádió Plusz Római körúti stúdiójából jelentkezünk. Hamarosan kezdődik a műsor már itt van velünk a stúdióban Benedek Péter mátrai, gyöngyöstarjáni borász és Varnus Xavér világhírű orgonaművész.

Miközben kitöltöttük Péter chardonnay-ját Xavér autópályás élményeit osztotta meg velünk: a román kamionosokat fegyelmező módszerét sokan át fogják szerintünk venni. Majd "bemutatkozott" a bor.

Bor, mámor, Római körút – az eső elől a Rádió Plusz szerkesztőségébe menekült közös rádióműsor. Fotó: Molnár Balázs, Rádió Plusz (galéria)


Benedek Péter ezután bemutatta a pincészetét, beszélgettünk a "zászlóshajójáról", a chardonnay-ról, a Mátra vulkanikus talajáról. Szóba került az borok ár-érték aránya is. Ezután Xavérral a könnyű és a komolyzene értelmetlen kettéválasztása ellen kezdett "kampányolni". Kiderült az is, Johann Sebastian Bach sem volt több egyszerű alkalmazott muzsikusnál.

Péterrel ezután a borkultúráról, a borvidékekről beszégettünk, majd Xavér one man show-ja következett. Olyan természetességgel beszélt arról, hogy Németországban, Lipcse mellett egy kis faluban játszott Johann Sebastian Bach orgonáján, mintha az a világ legprofánabb dolga volna.

Borfesztivál 2010. - ázós, fázós szombat. A leglelkesebb borfesztiválózókat még a rossz idő sem tudta otthon tartani. Fotó: Király István András (galéria)


Majd az internetre és annak jelentőségére terelődött a szó. Ennek kapcsán Péter megjegyezte, ő még szeret kapcsolatban lenni a vevőivel, szereti tudni, ki is vásárol tőle bort. Éppen ezért a honlapján nincs is webshop. Azzal sokkal személytelenebbé válna a vásárlás – vélte a fiatal borász.

Május 14., péntek: 18:30-20:30 - Balla Géza, Sahin Tóth Dezső

A tizenhatodik szegedi borfesztivál nyitónapján Balla Géza, a Balla Pincészet vezetője, és Sahin Tóth Dezső, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség szakmai alelnöke a vendégünk.

A beköszönés stílszerűen, koccintással indult: a pincészet 2009-es Ménesi Királyleánykáját kóstolták meg a műsor szereplői.

Balla Géza ezután bemutatta a pincészetét, majd a borvidék történelmi adottságairól, talajviszonyairól, az ott termő szőlőfajtákról szólt.

Garai Szakács László és Balla Géza. A koccintás után a pincészetről beszélgettek. Fotó: Király István András
Garai Szakács László és Balla Géza. A koccintás után a pincészetről beszélgettek.
Fotó: Király István András


Sahin Tóth Dezsővel a két műsorvezető a hazai és a megyei labdarúgásról kezdett el beszélgetni. Kiderült, csak egy csapat és egy stadion kellene, és a szegedi labdarúgás sikerre lenne ítélve.

Borfesztivál 2010. - napsütéses nyitónap. Keresse meg magát a tömegben! Fotó: Király István András (galéria)

Pici életkép a fesztiválról: a feltámadó szélben mintha gyorsabban sétálnának az emberek. Az 1-es színpadon a Give Me Five együttes acapella műsora hallható és nézhető, a 2-esen pedig a Why not formáció szórakoztatja a fesztivál közönségét.

A mobil WC-knél már most sorok vannak...

Borfesztivál, 2010., nyitónap. Videó: Király István András

Balla Géza borásznak a műsor felénél el kellett mennie a borászok tiszteletére rendezett fogadásra, és csak a műsor végére toppant újra be. Sahin Tóth Dezsővel így a Csongrád megyei és a magyar foci helyzetéről, lehetőségeiről álmodoztunk, illetve próbáltunk a realitások szintjén is megmaradni. A legmegdöbbentőbb az a mondata volt Dezsőnek, amikor az utánpótlás kapcsán megjegyezte, a mai gyerekek 8-10 éves korukban tisztában vannak azzal, hogy lehet-e belőlük focista vagy sem...

Korábban írtuk

A tíznapos borünnep alatt minden este Szeged ismert művészei, sportolói, arcai beszélnek borról, gasztronómiáról, az élet szépségeiről.

Jöjjön el, legyen Ön is a vendégünk! Keresse a delmagyar.hu és a Rádió Plusz közös standját május 14-től!

Ahogyan egy évvel ezelőtt, úgy idén is részt vesz a delmagyar.hu csapata a Széchenyi téri fesztiválon: a Rádió Plusszal közösen egy fedett standról élő bejelentkezésekkel szórakoztatja a jelenlévőket, a rádióhallgatókat és az internetezőket. A rádió minden napra egy-egy neves borászt hív vendégnek, a delmagyar.hu pedig egy egy-egy ismert, érdekes embert invitál a fesztiválra, akikkel nem csak a borról beszélgetnek a rádiós műsorvezetők, Boki és Király Tamás, valamint a delmagyar.hu főszerkesztője, Garai Szakács László és a főszerkesztőhelyettes, Horváth Levente.

Bor, mámor, delmagyar.hu!
Bor, mámor, delmagyar.hu!

A Bor, mámor, delmagyar.hu című kétórás magazinműsor pénteken fél hatkor kezdődik; Sahin Tóth Dezsővel a szegedi gyermek utánpótlás-labdarúgásról beszélgetnek a műsorvezetők. Szombaton fél ötre Varnus Xavér orgonaművész érkezik a műsorba. Vasárnap fél héttől pedig Dalmády Szandra vízilabdázó lesz a vendég, aki a delmagyar.hu internetes szavazásán elnyerte a megye legszebb női sportolója címet.

A Bor, Mámor, delmagyar.hu! időpontjai és vendégei:

Május 14., péntek: 18:30-20:30 - Sahin Tóth Dezső, Balla Géza

Május 15., szombat: 16:30-18:30 - Varnus Xavér, Benedek Péter

Május 16., vasárnap: 18:30-20:30 - Dalmády Szandra, Telek János

Május 17., hétfő: 18:30-20:30 - Szabó Tibor, Kara Misa (Magna Cum Laude), Kovács Zoltán 

Május 18., kedd: 18:30-20:30 - Szélpál Gábor, Ujvári Mihály

Május 19., szerda: 18:30-20:30 - Czutor Zoltán, Varga András 

Május 20., csütörtök: 18:30-20:30 - Nagy Bandó András, Somodi Sándor

Május 21., péntek: 18:30-20:30 - Boros Gyula, Maurer Oszkár

Május 22., szombat: 16:30-18:30 - Benák Tünde, Eperjes Péter

Vendégeinkhez kérdéseket is intézhetnek a cikk kommetfelületén.

A borfesztivál részletes napi programját itt találja! 

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. SzMgabi 2010. május 23. 07:58
  „Nagyon kegyes volt az idő hozzánk. Végre tegnap kijutottam !!!!!!!!
  Remélem és fohászkodom , hogy ma is így legyen.
  Mindenkinek kellemes vasárnapot!!!!!!!!”
 • 33. SzMgabi 2010. május 22. 05:59
  „Most még szépen süt a nap, remélem ez így is marad !!!!!!!!!!!!
  Mert akkor talán végre , MA KIJUTUNK MI IS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  IMÁDOM AZ ILYEN SZEGEDI NAPOKAT, VAN ÉLET A VÁROSBAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 32. Mignon 2010. május 21. 18:34
  „moderálva”
 • 31. bélás 2010. május 20. 13:48
  „tudja valaki ki az a leányzó a legalsó képen?
  Tetszik”
 • 30. cselac 2010. május 20. 13:35
  „Varga Andrásból nem akartok egyből év borászát is csinálni? GSzL minden nap kint kacsázik a feszten...legalább akkor tájékozódni kéne, mielőtt marhaságokat írtok le.”
 • 29. greg 2010. május 19. 20:34
  „Kezd kocsma szagot felvenni az egész. Ma egy csöves csoport állta el az utamat a Széchenyin. :S”
 • 28. reagens 2010. május 19. 12:47
  „Hátha ma is esik délután 5-től 10-ig!
  Nem jó ez a nagy szárazság!
  :))”
 • 27. Zotya100 2010. május 18. 16:59
  „25. alfa: Egyetértek Veled! Egyszerűen nem kell észrevenni, hogy van és ír,nem kell rá reagálni.
  Ha tudja, látja, hogy sokakat bosszant, attól lesz magömlése. Hát ne legyen!
  Én már átlépem a szövegét, ha meglátom, hogy megint rontja valamelyik cikknél a levegőt.”
 • 26. reagens 2010. május 18. 12:48
  „Hátha ma is esik délután 5-től 10-ig!
  Nem jó ez a nagy szárazság!
  :))”
 • 25. alfa258 2010. május 18. 11:13
  „napfenyfurdo_mutyi: te csak a hülyeséget tudod nyomatni, annyira szánalmas és primitív vagy!!!!”
 • 24. napfenyfurdo_mutyi 2010. május 17. 05:07
  „és megneztem a számlát:
  3x szamoljak fel ugyanazt a tételt:
  1.melegvizkent
  2.ivovizkent
  3.szennyvizkent
  !
  ti nem szoktatok megnezni a szamlakat?
  igy 8 m3 viz kerül 10.000 ft ba!
  panelprolik fizessetek...”
 • 23. napfenyfurdo_mutyi 2010. május 17. 04:56
  „Vízhatalom vagyunk, de akkor miért nálunk a legdrágább Európában?
  A múlt héten megjelent egy cikk a penzcentrum.hu honlapon, mely a magyarországi vízdíjakat vette górcső alá. Az elemzés szerint a legalacsonyabb víz- és csatornadíj Debrecenben van, ahol a lakók 512 forintot fizetnek köbméterenként. Ha tovább böngésszük az adatokat, akkor az ország többi részén a következő díjakkal szembesülünk: Miskolc 567 Ft/m3, Budapest 568 Ft/m3, Szeged 583 Ft/m3, Pécs 686 Ft/m3, Siófok 997 Ft/m3, Salgótarján 1004 Ft/m3.

  Arra gondoltam, hogy talán érdemes megvizsgálni az ügyet európai viszonylatban is. A múlt hónapban megjelent National Geographic (NG) magazin adatai szerint, egy köbméter víz és a csatornadíj ára 220 forintos dollárral számolva Rómában 110 Ft/m3, Amszterdamban 205 Ft/m3, Madridban 136 Ft/m3,”
 • 22. napfenyfurdo_mutyi 2010. május 16. 17:59
  „holnap is esni fog egesz nap.
  Az ÉGIEK NEM TÜRIK A KOCSMAZAST A VÁROS FÖTERÉN !”
 • 21. abrakapokusz 2010. május 16. 10:52
  „Borfesztivál fagyosszentekkor?”
 • 20. ráérő 2010. május 16. 10:29
  „.."Xavér autópályás élményeit osztotta meg velünk: a román kamionosokat fegyelmező módszerét sokan át fogják szerintünk venni....." Erre kiváncsi lennék mit találtki,mert a pályán mindenki egyirányba halad. Nem sokat hallani kamionos multjárol,de sose tudni.”
 • 19. dömdödöm 2010. május 16. 08:42
  „xavér jó volt!”
 • 18. SzMgabi 2010. május 16. 06:59
  „Hú de gáz az idő!!!!!!!!!!”
 • 17. napfenyfurdo_mutyi 2010. május 16. 06:46
  „ma sem LESZ BEVÉTEL.
  NAHAT!”
 • 16. napfenyfurdo_mutyi 2010. május 16. 06:45
  „a kinai szocik ott vannak a képen
  xd”
 • 15. vári 2010. május 15. 22:25
  „napfenyfurdo_mutyi

  Szex csak sötétben, misszionárius pózban, mi?”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett az újabb élőpillangó-szállítmány Tajvanról

Újabb élőpillangó-szállítmány érkezett Tajvanról a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. A kiállítóhelyen… Tovább olvasom