Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Bródy-dalokra írt revü debütál a Pinceszínházban

A Szegedi Pinceszínház első, november 24-i bemutatója a BÁRcsak című zsebrevü, Janik László darabja. A kétszereplős kamaradarab Bródy János dalaival árulkodik arról, mi minden húzódik egy könnyed bárműsor mögött.
– A vizsgaelőadásomon játszottam utoljára ennyire intim szituációban, kétszemélyes darabban – árulta el a Bélát alakító Szrapkó Nándor. – Olyan, mintha most feltehetném a habot és a cseresznyét az eddigi huszonegy évem munkájára.

A BÁRcsak két színészről, Éváról és Béláról szól, akik egy bárban lépnek fel, hogy kiegészítsék a fizetésüket: a szereplők jócskán beleviszik saját tapasztalataikat a játékukba.

– Ha férfi és nő sokat dolgozik együtt, összezárva, elkerülhetetlenül szövődnek köztük érzelmek – magyarázza az Évát játszó Papp Gabriella színésznő. – Megmutatja a darab, mi zajlik az öltözőben, mi látszik ebből a fellépések közben, és mit kezdenek a színészek azokkal az érzelmekkel, amelyek a színpadon születnek köztük, de elvileg nem vihetik haza őket.

A 14 Bródy-dalt élőben éneklik a színészek; Janik László a 80-as évek zenéit a BÁRcsak szerves részévé tette. A kétfelvonásos darab bemutatójára Bródy Jánost is várják.

– Izgatott a történet, a szoros barátság férfi és nő között, akik történetesen színészek, és megosztják egymással a magánéleti problémáikat; egy egész színházi világot lehet ezzel felépíteni – mondta el az író, Janik László. – Eleinte sokféle zenét akartam beépíteni, majd kezembe akadt egy Bródy-album, és megvilágosodtam – mintha ehhez a történethez születtek volna a dalok.

A BÁRcsak pinceszínházi ősbemutatója november 24-én este fél nyolckor lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortárs zene Vántustól Huszár Lajosig

A budapesti programokon túl vidéken kis terep jut a kortárs komolyzenének: a hétfőn elindult Vántus István Kortárszenei Napokon közel ötven szerző műveit játsszák kicsik és nagyok. Tovább olvasom