Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Elefántember a Pinceszínházban

Szeged - Premiert tart az SZTE hallgatóiból és a helyi Kelemen László Színitanoda növendékeiből 2011 szeptemberében alakult Genéziusz Színház: ma 19.30-tól mutatja be Bernard Pomerance drámája és David Lynch forgatókönyve alapján Horváth István rendezésében az ELEFÁNT/ember című horror drámát a Szegedi Pinceszínházban.
A produkcióban fontos szerepet kap a tánc és az árnyjáték is. Horváth szerint a valós történetre épülő darab ma aktuálisabb, mint a 19. századi Angliában, ahol játszódik. A horrorisztikus produkcióhoz sötét zenei világot találtak: egy orosz altatódalt dolgoztak fel, valamint Marilyn Manson dalait is felhasználják, amelyek jól kifejezik a főszereplő gyötrelmeit. A sztori közismert: Frederick Treves sebész – B. Juhász Péter alakítja – különös betegségben szenvedő férfit talál egy vásári mutatványosnál.

Testi deformáltsága miatt John Merricket (Hajdú Róbert) csak elefántemberként emlegetik. Az orvos magához veszi, kórházba viszi, szeretné bevezetni a súlyosan deformált férfit a társadalomba. Merricknek a testi szenvedésnél csak lelki gyötrelmei nagyobbak. A további szerepekben Annus Szabolcsot, Rupáner Ágnest, Gárdián Editet, Kuti Barbarát, Csíkos Mariannt, Üllei Kovács Gizellát, Jónás Annát, Sajtos Tamást, Csíkos Mariannt, Fábi Juditot, Pócsa Petrát és Vőneki Brigittát láthatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

55-ös főút: Egy szakasz kimarad a felújításból

A mórahalmi elkerülő út a Google Maps műholdas nézetén is látszik, júliusban átadják. Tovább olvasom