Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Elhunyt a legendás szegedi professzor

Dr. Gábor Miklóst 101. életévében érte a halál.
Dr. Gábor Miklós, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézetének emeritus professzora, farmakológus, a biológiai tudományok doktora, 2018. február 5-én, életének 101. évében elhunyt.
Fotó: Szegedi Tudományegyetem
Fotó: Szegedi Tudományegyetem

Búcsúztatását február 22-én, 14 órakor tartják a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Boldog embernek vallotta magát Gábor Miklós farmakológus a 100. születésnapján is. Felsőfokú tanulmányainak emlékei, kutatói és oktatói sikerei egyaránt a szegedi egyetemhez kötötték. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar fennállása 60. évfordulója után, saját 100. születésnapja előtt kértük mérlegkészítésre Gábor Miklós farmakológust. - olvasható a Szegedi Tudományegyetem honlapján, ahol a professzorral készült utolsó interjút is közzétették.

A professzort nemrég köszöntötték 100. születésnapján, ahol lapunk is jelen volt. – Sorsom, hogy mindig oda kerültem, ahol segítségre volt szükség. Boldog vagyok, mert az Isten megadta, hogy teljes szellemi frissességben élhessem meg ezt a napot – fogalmazott akkor Gábor Miklós.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kerítésnél indult az ismerkedés, házasság lett belőle: határszolgálatban talált egymásra Petra és Ferenc

A kerítésnél indult az ismerkedés, házasság lett belőle: határszolgálatban talált egymásra Petra és Ferenc
Különleges esküvőt tartottak kedden Kübekházán: a polgármester egy katonát és egy rendőrnőt adott össze. Határszolgálatban talált egymásra a székesfehérvári rendőrnő és a kübekházi katona, napokon belül megérkezik kislányuk is. Tovább olvasom