Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Elindult a digitális iskola

Szeged - Útjára indult az első integrált oktatási rendszer, a Magiszter.NET Digitális Iskola, amelyet hétfő délelőtt mutattak be Szegeden, az egyetem tanulmányi és információs központjában. A rendszer jelentősen megkönnyíti a pedagógusok munkáját és a diákok tanulási folyamatát, valamint a szülők könnyedén nyomon követhetik gyermekük tanulmányait.
Az INFOtec Kft. 2005 óta fejleszti, és forgalmazza az Oktatási és Kulturális Minisztérium által akkreditált Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszert, melyet országosan közel 500 iskolában használnak. A cég erre alapozva fejlesztette ki a Magiszter.NET Digitális Iskolát, mely a jövőben jelentős mértékben segítheti, könnyítheti az oktatást. A Magiszter.NET Digitális Iskola az egyes modulok között szoros együttműködést biztosít, egységes rendszerbe foglalja az adminisztrációt, a tanulásmenedzsmentet, valamint a felhasználók közötti kommunikációt.

Az e-napló segítségével a pedagógusok a hagyományos naplónak megfelelően elektronikus formában kezelhetik az adatokat, a szülők pedig értesítést kapnak szülői értekezletről, iskolai szünetekről, fontosabb hírekről, illetve az elektronikus ellenőrzőnek köszönhetően nyomon követhetik gyermekük tanulmányi előmenetelét. A diákok a tanórán elvégzett tananyagról, a házi feladatokról, óravázlatokról, segédanyagokról kaphatnak információt. Az ILIAS keretrendszerre épülő e-learning modul pedig támogatja a digitális tananyagok, elektronikus tesztek személyre szabott kezelését, ezáltal a pedagógusok egyes tanulócsoportra lebontva határozhatják meg a tananyagok hozzáférésének feltételeit, ellenőrizhetik a tanulók előrehaladását, egyéni feladatokat határozhatnak meg, tesztlapokat szerkeszthetnek.

A rendszerben a piacvezető Nemzeti Tankönyvkiadó egyes digitális tananyagait is használhatják a pedagógusok és diákok egyaránt.

Olvasóink írták

 • 6. Morpheus_RexXx 2010. március 31. 20:50
  „Ez szép és jó, de ha már ez megvan, jöhetne a heti 1 iskolajelenlét tesztírással, és végre tanulhat otthon a gyerek és nem lesz kitéve a manapság az iskolákban is terjedő hülyeségeknek és emberi kicsinyességnek. És nem utolsó sorban azok a tanárok is többet pihenhetnének, akik "beleöregedve a szakmába" elfelejtik, hogy a gyerek gyerek, és nem kell feltétlenül a bolhából elefántot csinálni, és a "mi időnkben" még gyerekcsínynek tekintett apróságokon nem akadnak ki teljesen. Illetve végre módjukban állna így azon szülőknek a valódi gyereknevelés, akik nevelni szeretnék gyerekeiket, nem pedig a "közösség" formálja... a szülő pedig vért izzad időnként a tehetetlenségben. Mert sajna a közösség is elmondható legtöbbször mindennek, csak egészségesnek nem. :S”
 • 5. török 2010. március 30. 21:28
  „Úgy van, mentsük meg a gyereket attól, hogy megtanuljon ÖNMAGA becsületessé válni, és bevallani otthon a jegyeket. Mentsük meg a szar szülőket, akiknek a gyerekek nem merik elmondani a jegyeiket otthon. Támogassuk a mikrochipet is, hogy lássuk, mikor hol van a gyerek, kivel, milyen a széljárás, mennyire kell hugyálnia, és van-e cigi a szájában. Nevetséges........”
 • 4. kétely 2010. március 30. 08:24
  „az snw-rendszer ugyanezt tudja...”
 • 3. rombolo 2010. március 30. 03:46
  „Hát kezict cokolyom a digit iskolát otthon is tudom majd nézni ? Mert van már digis lavrunk ,oszt úgyse fűrdűnk benne.HÁÁd tánoljon az a lurkó, ha már ván ijjenünk is.”
 • 2. Giga 2010. március 29. 21:37
  „Kár hogy nem írták le micsoda pénzeket kérnek el érte az iskoláktól...”
 • 1. flexsnake 2010. március 29. 21:11
  „ez még messze van a digitális iskolátol, inkább csak adatbázis.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a kis Ságvárit

Szeged - 303 millió forintos beruházással (ennek 90 százaléka uniós forrás, a többi a fenntartó SZTE… Tovább olvasom