Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hadiparkba várják a hátrányos helyzetű diákokat

Hadiparkba várják a hátrányos helyzetű diákokatKirály Nikolász az értékes és ritka Moto Guzzin, mögötte a páncélozott felderítő. Fotó: Kuklis István
Igazán értékes ritkaságokkal bővült a Szegedi Hadipark járműflottája. A kiállítóhely hamarosan ingyen látja vendégül a Csongrád megyei iskolák leghátrányosabb helyzetű diákjait, akik a kiállításon többek között katonai motorokat, páncélosokat és tankokat láthatnak.
Csongrád megye összes általános  és középiskolájának tíz-tíz hátrányos helyzetű vagy sérült tanulóját látja ingyenesen vendégül a Szegedi Hadipark a közeljövőben – mondta Király Nikolász. A parkvezető hamarosan felveszi a kapcsolatot az intézmények igazgatóival a pontos időpontok és feltételek egyeztetésére.

– A katonai hagyományőrzés mellett szeretnénk a fiatalok érdeklődését felkelteni a hivatás iránt. Erre egy együttműködési szerződést is kötöttünk a Szegedi Toborzó és Érdekvédelmi Központtal, a rendezvényeiken mutathatjuk be közelmúltunk hatástalanított haditechnikáit és katonai relikviáit – magyarázta Király Nikolász.
 

A haditechnikák tárháza folyamatosan bővül, a Gomba utcai park kezd szűkössé válni. Nemrég került ide egy ritka Moto Guzzi Falkone 500-as katonai motorkerékpár. Az 1973-ban gyártott járművet rendszeresen használták az olasz és a volt jugoszláv hadseregben is futár- vagy járőrmotorként. – Kicsit fel kell újítani, de működőképes lesz. Olyan ritka, hogy egy szép állapotú darab akár 5000 eurót (mintegy 1,5 millió forint – a szerk.) is érhet – mondta a parkvezető. Új jármű az a páncélozott felderítő kocsi is, amelyet a Magyar Vagon- és Gépgyár gyártott 1963 és 1979 között. A monstrum súlya 6200 kiló. 1979-ig mindössze 2300 készült belőle.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy fogyás: Csinálják Ricsi után!

A nagy fogyás: Csinálják Ricsi után!
Mennyi munka és lemondás áll egy sikeres fogyókúra mögött? Tovább olvasom